Ταλιατέλες με πέστο δυόσμου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο ταλιατέλες (ή όποιο άλλο μακρύ ζυμαρικό προτιμάτε)
  • 1 ματσάκι δυόσμο
  • 2- 3 σκελίδες σκόρδο
  • 50 γρ. φυστίκια Αιγίνης ψίχα
  • 1/4 φλυτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
  • ελαιόλαδο (περίπου 2 – 3 κουταλιές της σούπας)
  • χυμός μισού λεμονιού
  • έξτρα παρμεζάνα
  • ξύσμα λεμονιού (προαιρετικά)
  • ντοματίνια ψιλοκομμένα( προαιρετικά)
  • αλάτι, πιπέρι

 

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο multi βάζουμε τα φύλλα του δυόσμου και το σκόρδο και λίγο ελαιόλαδο χτυπάμε μέχρι να πολτοποιηθούν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε την παρμεζάνα, το χυμό λεμονιού  και το ελαιόλαδο και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  3. Προς το τέλος προσθέτουμε και τα φυστίκια και ολοκληρώνουμε τη διαδικασία.
  4. Βράζουμε τα ζυμαρικά μας σε αλατισμένο νερό .
  5. Κρατάμε 1-2 κουταλιές από το νερό στο οποίο έβρασαν τα ζυμαρικά.
  6. Σε μεγάλο τηγάνι βάζουμε τη σάλτσα μας μαζί με το νερό των ζυμαρικών και ρίχνουμε και τα ζυμαρικά για να ενσωματωθούν με τη σάλτσα.
  7. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε έξτρα παρμεζάνα.
  8. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ψιλοκομμένο ντοματίνι για περισσότερη δροσιά και ξύσμα λεμονιού.

Αν σας αρέσει το πέστο βασιλικού σίγουρα θα σας εντυπωσιάσει και το πέστο δυόσμου!

Μια πολύ εύκολη και πεντανόστιμη συνταγή ιδανική για τους καλοκαιρινούς μήνες!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.