Γίγαντες με σπανάκι και μπέικον

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 1 φακελάκι γίγαντες
  • 1 κουτί ελαφρά συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 πράσινη ή κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 1 σακουλάκι σπανάκι
  • 4-5 φέτες μπέικον κομμένο σε μεσαία κομμάτια
  • αλειφωτή ή γαλοτύρι προαιρετικά
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι
  • μαϊντανός
  • ρίγανη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Μουλιάζουμε τους γίγαντες από το προηγούμενο βράδυ για 10 με 12 ώρες.
  2. Την επόμενη μέρα τους βράζουμε για 1 περίπου ώρα σε απλή κατσαρόλα ή για 15 λεπτά στη χύτρα.
  3. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 4-5 κουταλιές ελαιόλαδο και αφόυ ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  4. Αφού μαλακώσουν ρίχνουμε και το σκόρδο και συνεχίζουμε για πολύ λίγο για να μην κάψει και πικρίσει.
  5. Ρίχνουμε το συμπυκνωμένο χυμό το αλάτι,το πιπέρι ,τη ρίγανη και τον μαϊντανό και αφήνουμε 5 λεπτά να πάρουν βράση.
  6. Σε μια γάστρα ή σε ένα βαθύ ταψί ρίχνουμε τους γίγαντες και τους περιχύνουμε με τη σάλτσα μας.
  7. Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο νεράκι και λίγο ελαιόλαδο.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 1 – 1,30 ώρα.
  9. 15 – 20 λεπτά πριν σβήσουμε το φαγητό προσθέτουμε το σπανάκι και το μπέικον και ανακατεύουμε να ενσωματωθούν στους γίγαντες.
  10. Το σερβίρουμε κατά προτίμηση ζεστό και αν θέλουμε προσθέτουμε λίγη αλειφωτή ή γαλοτύρι από επάνω.

Αν σας ξενίζει ο συνδυασμός μπορείτε να παραλείψετε το 9ο βήμα και να φτιάξετε τους κλασικούς γίγαντες.

Αν θέλετε ακόμη πιο έντονη γεύση αντικαταστήστε το μπέικον με σύγλινο ή με απάκι.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.