Κεφτεδάκια κοτόπουλου με τυριά και σάλτσα βασιλικού

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (καλύτερα μπούτι αλλά αν τα προτιμάτε πιο στεγνά πάρτε από στήθος)
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3/4 κούπας νιφάδες βρώμης
  • 1 αυγό
  • 2 γεμάτες κουταλιές ρικότα (αν δε βρείτε αντικαταστήστε το με κρέμα τυρί)
  • 100 γρ. παρμεζάνα
  • 1 αυγό
  • λίγο ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψιλοκομμένος βασιλικός

Υλικά ( για τη σάλτσα)

  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
  • 1 κουτί ελαφρά συμππυκνωμένο χυμό ντομάτας
  • μισό κουτί ντομάτα στον τρίφτη
  • λίγη ζάχαρη
  • αλάτι ,πιπέρι
  • βασιλικό ψιλοκομμένο
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μεγάλη γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (λίγο κολλάει στα χέρια).
  2. Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα(και παραπάνω να το αφήσετε ακόμη καλύτερα) καλυμμένο με μεμβράνη.
  3. Πλάθουμε κεφτεδάκια μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
  4. Τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
  5. Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
  6. Αφόυ γυαλίσει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
  7. Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες , βάζουμε τη ζάχαρη ,το αλάτι και το πιπέρι ,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
  8. Προς το τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και αφήνουμε για λίγο ακόμη.
  9. Μόλις γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση γυρίζοντάς  τα και από τις 2 πλευρες.

Για να απογειωθεί η γεύση δοκιμάστε τα σε σάντουιτς.

Παίρνετε μπαγκέτα ή τσιαπάτα ,την κόβετε στη μέση , στρώνετε 2 φέτες μοτσαρέλας και ανάμεσα βάζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.

Τα ψήνετε για λίγο στο γκριλ μέχρι να λίωσει η μοτσαρέλα και να πάρει χρώμα το ψωμάκι και απολαμβάνετε!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.