ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 600 γρ. κιμάς κοτόπουλου (καλύτερα μπούτι αλλά αν τα προτιμάτε πιο στεγνά πάρτε από στήθος)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 3/4 κούπας νιφάδες βρώμης
- 1 αυγό
- 2 γεμάτες κουταλιές ρικότα (αν δε βρείτε αντικαταστήστε το με κρέμα τυρί)
- 100 γρ. παρμεζάνα
- 1 αυγό
- λίγο ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ψιλοκομμένος βασιλικός
Υλικά ( για τη σάλτσα)
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένες
- 1 κουτί ελαφρά συμππυκνωμένο χυμό ντομάτας
- μισό κουτί ντομάτα στον τρίφτη
- λίγη ζάχαρη
- αλάτι ,πιπέρι
- βασιλικό ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μεγάλη γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα (λίγο κολλάει στα χέρια).
- Το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα(και παραπάνω να το αφήσετε ακόμη καλύτερα) καλυμμένο με μεμβράνη.
- Πλάθουμε κεφτεδάκια μπαλάκια και τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο.
- Τα τοποθετούμε σε πιάτο με χαρτί κουζίνας και ετοιμάζουμε τη σάλτσα.
- Σε βαθύ τηγάνι σοτάρουμε σε ελαιόλαδο το κρεμμύδι.
- Αφόυ γυαλίσει ρίχνουμε το σκόρδο και σοτάρουμε για λίγο ακόμη.
- Σβήνουμε με το χυμό ντομάτας και τις τριμμένες ντομάτες , βάζουμε τη ζάχαρη ,το αλάτι και το πιπέρι ,χαμηλώνουμε λίγο τη φωτιά και αφήνουμε να πάρουν βράση.
- Προς το τέλος προσθέτουμε το βασιλικό και αφήνουμε για λίγο ακόμη.
- Μόλις γίνει η σάλτσα μας ρίχνουμε και τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση γυρίζοντάς τα και από τις 2 πλευρες.
Για να απογειωθεί η γεύση δοκιμάστε τα σε σάντουιτς.
Παίρνετε μπαγκέτα ή τσιαπάτα ,την κόβετε στη μέση , στρώνετε 2 φέτες μοτσαρέλας και ανάμεσα βάζετε τα κεφτεδάκια με τη σάλτσα.
Τα ψήνετε για λίγο στο γκριλ μέχρι να λίωσει η μοτσαρέλα και να πάρει χρώμα το ψωμάκι και απολαμβάνετε!!!