Μπατζίνα (αλμυρή κολοκυθόπιτα χωρίς φύλλο)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)

  • 3 μεγάλα κολοκυθάκια
  • 400 -500γρ. φέτα
  • 3 αυγά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 100 ml γάλα
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
  • 250 -300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορούμε να βάλουμε και 50 γρ. καλαμποκάλευρο)
  • αλάτι, πιπέρι
  • βούτυρο για το ταψί
  • καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα ταψιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι , τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα.
  2. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά ,τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και   3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
  3. Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι  και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
  4. Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί,το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
  5. Ραντίζουμε από επάνω το υπόλοιπο λάδι,
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσετε στις αντιστάσεις να το βάλετε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).

Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!

Θυμίζει πολύ κολοκυθοκεφτέδες και ταιριάζει με γιαούρτι!

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.