ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για ένα μεγάλο ταψί)
- 3 μεγάλα κολοκυθάκια
- 400 -500γρ. φέτα
- 3 αυγά
- 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1/2 ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
- 1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
- 100 ml γάλα
- 1 ποτήρι ελαιόλαδο (γύρω στα 150 ml)
- 250 -300 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (μπορούμε να βάλουμε και 50 γρ. καλαμποκάλευρο)
- αλάτι, πιπέρι
- βούτυρο για το ταψί
- καλαμποκάλευρο για πασπάλισμα ταψιού
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη, ρίχνουμε αλάτι , τα στύβουμε καλά για να φύγουν τα υγρά τους και τα μεταφέρουμε σε μια μεγάλη μπασίνα.
- Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, τα μυρωδικά ,τα αυγά ,το γάλα, τη φέτα, το αλάτι , το πιπέρι και 3/4 από το λάδι και τα ανακατεύουμε.
- Σταδιακά ρίχνουμε και το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να προκύψει ένας σφιχτός χυλός.
- Βουτυρώνουμε καλά ένα μεγάλο ταψί,το πασπαλίζουμε με καλαμποκάλευρο και απλώνουμε ομοιόμορφα το μείγμα.
- Ραντίζουμε από επάνω το υπόλοιπο λάδι,
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 1 ώρα( αν το ψήσετε στις αντιστάσεις να το βάλετε στο πρώτο επίπεδο από κάτω για να ξεροψηθεί και η βάση της πίτας).
Είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη πίτα με κανένα περιθώριο αποτυχίας!!!
Θυμίζει πολύ κολοκυθοκεφτέδες και ταιριάζει με γιαούρτι!