Σαρδέλες παντρεμένες

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες
  • 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
  • 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη( αν δεν αντέχετε τα καυτερά βάλτε πιπεριά κατσίκι)
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι ρίγανη
  • λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε τις σαρδέλες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ντομάτα, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό,τη ρίγανη και το αλάτι ,ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  3. Παίρνουμε μια φιλεταρισμένη σαρδέλα και την τοποθετούμε στο ταψί.
  4. Από πάνω στρώνουμε μια κουταλιά από το μείγμα ντομάτας και κλείνουμε με μια ακόμη φιλεταρισμένη σαρδέλα.
  5. Αφού τελειώσουμε και τις 20 σαρδέλες βάζουμε στο ταψάκι ελάχιστο νερό και τις περιχύνουμε τις  με λαδολέμονο ( το πόσο οξύ το καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας).
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180  βαθμούς για 15-20  λεπτά περίπου ή εναλλακτικά στο γκριλ για  περίπου 5 λεπτάκια.

[/direction]

Ένα οικονομικό , πανεύκολο και κυρίως πεντανόστιμο φαγητό!!!

Αξίζει να το κάνετε!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.