ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 20 σαρδέλες φιλεταρισμένες
- 1 μεγάλη ντομάτα κομμένη σε κυβάκια
- 1 πιπεριά καυτερή ψιλοκομμένη( αν δεν αντέχετε τα καυτερά βάλτε πιπεριά κατσίκι)
- μαϊντανός ψιλοκομμένος
- ελαιόλαδο
- αλάτι ρίγανη
- λεμόνι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Πλένουμε τις σαρδέλες, τις στραγγίζουμε σε χαρτί κουζίνας και τις αλατίζουμε.
- Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τη ντομάτα, την καυτερή πιπεριά, το μαϊντανό,τη ρίγανη και το αλάτι ,ρίχνουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε μια φιλεταρισμένη σαρδέλα και την τοποθετούμε στο ταψί.
- Από πάνω στρώνουμε μια κουταλιά από το μείγμα ντομάτας και κλείνουμε με μια ακόμη φιλεταρισμένη σαρδέλα.
- Αφού τελειώσουμε και τις 20 σαρδέλες βάζουμε στο ταψάκι ελάχιστο νερό και τις περιχύνουμε τις με λαδολέμονο ( το πόσο οξύ το καθορίζετε εσείς ανάλογα με τα γούστα σας).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15-20 λεπτά περίπου ή εναλλακτικά στο γκριλ για περίπου 5 λεπτάκια.
[/direction]
Ένα οικονομικό , πανεύκολο και κυρίως πεντανόστιμο φαγητό!!!
Αξίζει να το κάνετε!