Ντάκος cheesecake

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά ( για ένα τσέρκι μικρό, γύρω στα 20 εκ.)

  • 2 κριθαροκουλούρες
  • 250 γρ. φέτα
  • 200 γρ γαλοτύρι ή κατίκι
  • 1 συσκευασία ντοματίνια κομμένα στα 4
  • ελαιόλαδο
  • ρίγανη
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βρέχουμε καλά τις κριθαροκουλούρες, τις στραγγίζουμε και τις βάζουμε στο μούλτι με 1-2 κουταλιές ελαιόλαδο.
  2. Τις θρυματίζουμε, βλέπουμε αν χρειάζονται λίγο ακόμη λάδι, και τις βάζουμε στον πάτο του τσέρκι.
  3. Πιέζουμε καλά ,όπως κάνουμε στο cheesecake, ευθυγραμμίζουμε με κουτάλι και βάζουμε στο ψυγείο να σφίξει.
  4. Στο μούλτι χτυπάμε τη φέτα με το άλλο μας τυρί (όποιο επιλέξετε) και με λίγο λάδι μέχρι το μέιγμα μας να γίνει σαν αλοιφή.
  5. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τις τριμμένες κριθαροκουλούρες.
  6. Όσο σφίγγει το μείγμα μαρινάρουμε τα ντοματίνια σε λάδι ,αλάτι, ρίγανη και μαϊντανό.
  7. Μετά από 1 – 1,5 ώρα , αφόυ σφίξει το μείγμα, ανοίγουμε το τσέρκι και ρίχνουμε προσεκτικά από πάνω τα μαριναρισμένα ντοματίνια μας.

[/direction]

Ο κλασικός ντάκος σε μια εντυπωσιακή εμφάνιση που σίγουρα θα κερδίσει τις εντυπώσεις!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.