Μπισκότα βουτύρου με κακάο και φουντούκια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. άχνη
  • 1 αυγό
  • 90 γρ. γάλα
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 40 γρ. κακάο
  • 100 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στον κάδο του μίξερ το βούτυρο και την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το αβγό, συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενσωματωθεί και στη συνέχεια το γάλα.
  3. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι , το κακάο και το μπέικιν και τα ρίχνουμε σταδιακά στον κάδο του μίξερ μέχρι να πετύχουμε μια μαλακή κι ελαστική ζύμη.
  4. Τέλος, προσθέτουμε τα φουντούκια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να διασκορπιστούν στη ζύμη.
  5. Πλάθουμε μπαστούνια (σίγουρα θα βγουν 2 μεγάλα) ,τα τυλίζουμε σε λαδόκολλα και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες,μέχρι να σφίξουν.
  6. Τα κόβουμε σε ροδέλες ίδιου πάχους και τα ακουμπάμε σε λαδόκολλα πάνω στη λαμαρίνα.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 10 – 15 λεπτά.

[/direction]

Θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.