ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για ένα μεσαίο ταψί)
- 1- 1,5 συσκευασία λαζάνια(εξαρτάται από το ταψί σας)
- 700 γρ. κιμάς
- 1 κουτί συμπυκνωμένο χυμό ντομάτας
- ελαιόλαδο
- αλάτι,πιπέρι ,ρίγανη
- κανέλα (προαιρετικά)
- 100 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1200 γρ. γάλα
- 1 αυγό σε θερμοκρασία δωματίου
- μοσχοκάρυδο
- τριμμένο τυρί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μία κατσαρόλα μεσαία ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και αφού ζεσταθεί προσθέτουμε τον κιμά.
- Τον σοτάρουμε μέχρι να πάρει χρώμα.
- Ρίχνουμε το χυμό ντομάτας ,το αλάτι, το πιπέρι , τη ρίγανη και ελάχιστη κανέλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε για 10 λεπτά περίπου.
- Ξεκινάμε τη μπεσαμέλ μας.
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνουμε το βούτυρο και το αφήνουμε σε μεσαία φωτιά να λιώσει.
- Αφού λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και με το σύρμα το ανακατεύουμε καλά μέχρι να πάρει λίγο χρώμα.
- Ρίχνουμε το γάλα(καλό θα ήταν να είναι λίγο ζεστό ) και ανακατεύουμε συνέχεια με το σύρμα μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.
- Μόλις πήξει, αποσύρουμε από τη φωτιά ,ρίχνουμε ένα αυγό ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις ,αλάτι, πιπέρι και μοσχοκάρυδο.
- Παίρνουμε το ταψί μας και βάζουμε λίγη από την μπεσαμέλ μας.
- Απλώνουμε από πάνω όσα λαζάνια χωράει το ταψί(το δικό μου χωρούσε 6).
- Σκεπάζουμε τα λαζάνια με το 1/3 της σάλτσας του κιμά ,λίγη μπεσαμέλ και λίγο τριμμένο τυρί.
- Συνεχίζουμε με λαζάνια, σάλτσα κιμά, μπεσαμέλ και τυρί για άλλες 2 στρώσεις και καταλήγουμε με λαζάνια και από πάνω την υπόλοιπη μπεσαμέλ.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 για περίπου μία ώρα (θα το καταλάβετε από τη μπεσαμέλ)
Είναι από τα αγαπημένα μου φαγητά!
Έχει λίγο κόπο αλλά το αποτέλεσμα αποζημιώνει.