Αλμυρό κέικ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 200 γρ. αλεύρι γενικής χρήσεις μαζί με ένα κουταλάκι baking powder
  • 200 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου και αρκετά μαλακό(σχεδόν να λιώνει)
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 200 γρ. τριμμένο τυρί (πεκορίνο, κεφαλοτύρι ή μείξη τυριών)
  • 200 γρ. ζαμπόν ψητό ( ή όποιο άλλο αλλαντικό προτιμάτε)
  • 4 αυγά
  • αλάτι ,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε τα αβγά , ρίχνουμε μέσα το βούτυρο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  2. Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και στο τέλος το αλεύρι με το baking.
  3. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε καλά μια φόρμα για κέικ και βάζουμε το μείγμα μας.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 40 λεπτά.

Μπορείτε να βάλετε και λίγη τριμμένη φέτα για πιο έντονο αποτέλεσμα.

Μπορείτε να το απολαύσετε ως πρωινό ,ως απογευματινό ή ακόμη κι ως μεσημεριανό μαζί με μια σαλάτα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.