Ατομικά κανταϊφάκια με τυριά

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο κανταϊφι
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο (μπορεί να χρειαστεί και λίγο παραπάνω)
  • μοτσαρέλα τριμμένη( 1 σακουλάκι)
  • 150 γραβιέρα πικάντικη τριμμένη (ή όποιο άλλο τυρί επιθυμείτε)
  • 150 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • μέλι (προαιρετικά)
  • τριμμένο φυστίκι Αιγίνης (προαιρετικό)

Για τη μπεσαμέλ

  • 50 γρ. βούτυρο
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 600 ml γάλα
  • 1 αυγό
  • αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο.
  2. Σε άλλη κατσαρόλα ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
  3. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε το βούτυρο και με το που λιώσει ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε διαρκώς.
  4. Με το που πάρει λίγο χρώμα ρίχνουμε το γάλα και με σύρμα ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  5. Ρίχνουμε αλάτι ,πιπέρι,το αυγό(ελαφρά χτυπημένο) και τα τυριά μέσα στη μπεσαμέλ, κάνουμε ένα τελευταίο ανακάτεμα και αφήνουμε στην άκρη.
  6. Παίρνουμε το κανταϊφι, το αραιώνουμε με τα δάχτυλά μας για να αφρατέψει και το καλύπτουμε με νωπή πετσέτα για να μην ξεραθεί μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε.
  7. Βουτυρώνουμε θήκες για cupcakes  με το λιωμένο βούτυρο.
  8. Βάζουμε μία τουφίτσα κανταϊφι, το βουτυρώνουμε, το γεμίζουμε με το μείγμα μπεσαμέλ -τυριών, κλείνουμε με ακόμη μια τουφίτσα καταϊφι και βουτυρώνουμε ξανά.
  9. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να γεμίσουν όλές οι θήκες.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς μέχρι να πάρουν χρυσαφί χρώμα.
  11. Βγάζετε από τις θήκες και ρίχνετε άφθονο μέλι και ψιλοκομμένο φυστίκι Αιγίνης.
  12. Τρώγονται το ίδιο ευχάριστα και ζεστά και κρύα.

Αν δεν έχετε θήκες για cupcakes μπορείτε να κάνετε ατομικά κανταϊφάκια σε ταψί βουτυρωμένο.

Αν σας παραξενεύει ο συνδυασμός τυριών με μέλι μπορείτε να το παραλείψετε,αλλά πιστέψτε με θα το απογειώσει!

Ιδανικά ως ορεκτικά αλλά και για μπουφέ!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.