Τούρτα Twix

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 πακέτο digestive ή πτι μπερ
  • 100 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 100 γρ. καραμελωμένο ζαχαρούχο (πωλείται έτοιμο στα μάρκετ).Αν θέλετε πιο σφιχτή καραμέλα μπορείτε να λιώσετε σε μπεν μαρί τις καραμελίτσες βουτύρου με την αγελάδα(πάλι 100 γρ.) με 1-2 κουταλιές κρέμα γάλακτος.
  • 300 γρ. κουβερτούρα υγείας
  • 600 γρ. κρέμα γάλακτος 35%
  • 30 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 βανίλια
  • μικρά twix για ντεκόρ
  • λίγο από το καραμελωμένο ζαχαρούχο για ντεκόρ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Θρυμματίζουμε τα μπισκότα μας στο multi και τα περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  2. Ανακατεύουμε να βραχούν όλα τα μπισκότα μας και τα βάζουμε στον πάτο ενός τσέρκι με αποσπώμενο πάτο.
  3. Τα αφήνουμε περίπου μισή ώρα στο ψυγείο να σφίξουν.
  4. Σε μπεν μαρί ζεσταίνουμε το  καραμελωμένο ζαχαρουχο (ή λιώνουμε τις καραμέλες με την κρέμα γάλακτος) και τοποθετούμε αμέσως με το που ρευστοποιηθεί στο κέντρο της μπισκοτένιας βάσης.
  5. Βάζουμε πάλι στο ψυγείο για να σφίξει.
  6. Ετοιμάζουμε την κρέμα σοκολάτας.
  7. Σε μπεν μαρί λιώνουμε την κουβερτούρα.
  8. Με το που λιώσει την αποσύρουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος.
  9. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να το μείγμα μας να γίνει παχύρρευστο και γυαλιστερό.
  10. Ρίχνουμε κοσκινισμένη την άχνη με τη βανίλια και ανακατεύουμε για λίγο ακόμη.
  11. Αφήνουμε να σταθεί 10 λεπτά και έπειτα αδειάζουμε στο τσέρκι.
  12. Καλύπτουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνεια και βάζουμε το γλυκό μας στο ψυγείο για ένα βράδυ.
  13. Όταν το βγάλουμε διορθώνουμε με μια σπάτουλα την επιφάνεια, βάζουμε μερικά μικρά twix και διακοσμούμε με ρευστή καραμέλα (με την ίδια διαδικασία που κάναμε για το κέντρο του γλυκού).

Μπορεί να έχει 3 στάδια ,αλλά είναι τόσο εύκολα που δεν χρειάζεται να ανησυχείτε!

Εγγυημένη γεύση και υπέροχο αποτέλεσμα!!!

Απλά μην ξεχνάτε να το κάνετε μια μέρα πριν το σερβίρετε!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.