Κασεροκούλουρα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 400-500 γρ αλεύρι σκληρό
  • 1 κύβος (25 γρ.) νωπή μαγιά
  • 250 ml ζεστό νερό (να μην καίει)
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι
  • λίγο ελαιόλαδο
  • gouda σε φέτες
  • λίγο λιωμένο βούτυρο για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία μπασίνα ρίχνουμε το ζεστό νερό, τη ζάχαρη και τη μαγιά και ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθούν.
  2. Προσθέτουμε ένα μέρος από το αλεύρι και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ένας χυλός.
  3. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά, μέχρι να φουσκώσει.
  4. Ρίχνουμε το αλάτι μέσα στο αλεύρι, το ανακατεύουμε και σιγά σιγά το ρίχνουμε μέσα στον χυλό .
  5. Ανακατεύουμε καλά μέχρι να σχηματιστεί μια  μαλακή μπάλα (αν δείτε ότι το μείγμα κολλάει στα χέρια σας, ρίξτε λίγο αλεύρι παραπάνω).
  6. Λαδώνουμε ελαφρά την μπάλα ζύμης και την σκεπάζουμε με μια καθαρή πετσέτα,
  7. Την τοποθετούμε σε ζεστό χώρο για 1,5 ώρα ( μπορείτε να έχετε θερμάνει στον φούρνο σας πιο μπροστά στους 50 βαθμούς ή να τυλίξετε το μπολ με κουβέρτα).
  8. Αφού φουσκώσει η ζύμη, την ξαναπλάθουμε με τα χέρια μας και την κόβουμε σε 8 ίσα μέρη.
  9. Παίρνουμε κάθε μπαλάκι και το πλάθουμε να κάνουμε ένα κορδόνι.
  10. Ενώνουμε τις άκρες του και το τοποθετούμε σε λαμαρίνα φούρνου πάνω σε λαδόκολλα.
  11. Θα χρειαστούμε σίγουρα 2 μεγάλες λαμαρίνες.
  12. Καλύπτουμε τα κουλούρια με πετσέτα και τα αφήνουμε άλλα 15 λεπτά να φουσκώσουν.
  13. Κόβουμε το gouda σε λωρίδες και το απλώνουμε πάνω στα κουλούρια.
  14. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να λιώσει το κασέρι και να πάρει αυτό το υπέροχο χρυσό του χρώμα.
  15. Με το που τα βγάλουμε ,όσο έιναι ακόμη ζεστά, μπορούμε με πινέλο να τα περάσουμε με λίγο βούτυρο που έχουμε λιώσει σε πολύ χαμηλή φωτιά ( αλλά αυτό είναι προαιρετικό, αν και θα απογειώσει την γεύση!)

Την ίδια συνταγή μπορείτε να ακολουθήσετε και για να κάνετε τα αγαπημένα κουλούρια θεσσαλονίκης απλά τα βουτάτε σε νερό με μέλι και μετά τα περνάτε από σουσάμι.

Μπορείτε επίσης στη ζύμη να αντικαταστήσετε 100 γρ αλεύρι με αλεύρι ολικής άλεσης και να βάλετε και ηλιόσπορους .

Παίξτε με τη βασική συνταγή και βγάλτε το αποτέλεσμα που θέλετε!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.