Λαχανάκια Βρυξελλών με σκόρδο,ρόδι και παστέλι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 15-20 λαχανάκια Βρυξελλών
  • 1 κουταλάκι πολτό σκόρδου ή μια σκελίδα σκόρδου πολτοποιημένη (ο πολτός σκόρδου πωλείται έτοιμος στο μάρκετ και δίνει μια πιο απαλή γεύση)
  • 1 ρόδι μικρό
  • προσούτο (1-2 φέτες)
  • φλοίδες παρμεζάνας
  • παστέλι
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι φρεσκοτριμμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα λαχανάκια ,πετάμε τα εξωτερικά φύλλα και τα κόβουμε στη μέση.
  2. Τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι και για 5 περίπου λεπτά τα καβουρδίζουμε.
  3. Ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο ,το σκόρδο, αλάτι και ελάχιστο νερό και μαγειρεύουμε για ακόμη 1 λεπτό.
  4. Αποσύρουμε από τη φωτιά και ετοιμάζουμε τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Κόβουμε το ρόδι στη μέση.
  6. Το μισό το στύβουμε και από το άλλο μισό βγάζουμε τα σποράκια(χτυπάμε το πίσω μέρος με ένα κουτάλι).
  7. Παίρνουμε το προσούτο και το περνάμε από το σχαροτήγανο μέχρι να ψηθεί και να σκληρύνει .
  8. Σε ένα μεγάλο πιάτο βάζουμε τα λαχανάκια και από πάνω ρίχνουμε το ρόδι, το προσούτο ,που έχουμε κόψει σε φέτες, τις φλοίδες παρμεζάνας και 4 – 5 κομμάτια παστέλι.
  9. Περιχύνουμε με το χυμό ροδιού και με λίγο ελαιόλαδο ,τρίβουμε  λίγο πιπέρι και είμαστε έτοιμοι να το απολάυσουμε!

Αν και δεν είμαστε συνηθισμένοι να τρώμε λαχανάκια Βρυξελλών ,αν τα δοκιμάσετε με αυτό τον τρόπο θα τα αγαπήσετε!!!

Την παρμεζάνα μπορείτε να την αντικαταστήσετε και με κατσικίσιο τυρί ή φέτα για μεγαλύτερη ένταση!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.