Κρουασανάκια με κρέμα μπουγάτσας και με σοκολάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία έτοιμα κρουασανάκια βουτύρου (εναλλακτικά σφολιάτα την οποία χαράσσουμε σε τρίγωνα και μετά ρολάρουμε από τη βάση προς την κορυφή του τριγώνου)
  •  250 ml γάλα
  • 1/4 φλυτζάνα σιμιγδάλι ψιλό
  • 1/3 φλυτζάνας ζάχαρη
  • 1 αυγό χτυπημένo ελαφρώς
  • 1 βανίλια
  • λίγη μαρμελάδα βύσσινο
  • 100 γρ. σοκολάτα υγείας
  • 1 κουταλιά σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • φιλέ αμυγδάλου

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ψήνουμε τα κρουασανάκια γύρω στα 15 λεπτά στους 180 βαθμούς (ή όσο αναγράφει η συσκευασία).
  2. Ετοιμάζουμε την κρέμα.
  3. Σε κατσαρολάκι βράζουμε το γάλα, το σιμιγδάλι και τη ζάχαρη ανακατεύοντας ταυτόχρονα.
  4. Όταν αρχίζει να πήζει κατεβάζουμε από το μάτι,ρίχνουμε τα αυγά και τη βανίλια ,ανακατεύουμε και ξαναβάζουμε στο μάτι σε λίγο πιο χαμηλή φωτιά μέχρι να πήξει.
  5. Αφήνουμε να κρυώσει καλά.
  6. Παράλληλα σε μπεν μαρί λιώνουμε τη σοκολάτα μαζί με την πραλίνα.
  7. Αφού κρυώσουν λίγο τα κρουασανάκια ετοιμάζουμε τα πιάτα μας.
  8. Βάζουμε στον πάτο του πιάτου 2 – 3 κουταλιές της σούπας κρέμα.
  9. Από πάνω βάζουμε το κρουασάν.
  10. Σε μπολάκι αραιώνουμε 2-3 κουταλιές της σούπας μαρμελάδα βύσσινο με λίγο νεράκι.
  11. Απλώνουμε πάνω από το κρουασάν μια ποσότητα ,πασπαλίζουμε με φιλέ αμυγδάλου και αν θέλουμε βάζουμε και δεύτερο κρουασανάκι με την ίδια διαδικασία.
  12. Για τα κρουασάν με σοκολάτα ,παίρνουμε το κρουασάν και αντί να το γεμίσουμε ,απλώνουμε από πάνω το μείγμα μας και πασπαλίζουμε με όποιον ξηρό καρπό επιθυμούμε!

Είναι μια πανεύκολη λύση και πολύ εντυπωσιακή πρόταση για πρωινό!!!

Δοκιμάστε την και θα νιώσετε σαν να βρίσκεστε στο καλύτερο μπραντσάδικο!!!

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

  1. Ωωωωωωωω τι ωραία που είναι θα τα κάνω

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.