Ζέβρα Κέικ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 σακουλάκι φαρίνα
  • 2 κούπες ζάχαρη
  • 2 κουταλιές της σούπας κακάο κοσκινισμένο
  • 4 αυγά
  • 1 1/4 κούπα γάλα
  • 2 βανιλίνες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο στο μίξερ μέχρι να αφρατέψει.
  2. Μόλις πάρει κρεμώδη μορφή ρίχνουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για τουλάχιστον 5 λεπτάκια.
  3. Θέλουμε να πετύχουμε ένα καλό μείγμα γι αυτό μέχρι αυτο το σημείο το δουλεύουμε καλά.
  4. Στη συνέχεια ρίχνουμε ένα ένα τα αυγα μέχρι να ενσωματωθούν και τη βανιλίνη.
  5. Προσθέτουμε σιγά σιγά το γάλα εναλλάξ με τη φαρίνα μέχρι να πάρουμε την υφή που θέλουμε.
  6. Για να γίνει αφράτο το κέικ σας καλό θα είναι να  κοσκινίσουμε τη φαρίνα πρίν τη βάλουμε στη ζύμη.
  7. Παίρνουμε με μαρίζ και υπολείμματα από τα τοιχώματα του κάδου και ανακατεύουμε καλά.
  8. Χωρίζουμε το μείγμα στα 2 και στο ένα μέρος ρίχνουμε το κακάο κσκινισμένο και ανακατεύουμε καλά(αν θέλετε ακόμη πιο σκούρο χρώμα ρίχνουμε λίγο ακόμη κακάο).
  9. Παίρνουμε μια στρογγυλή φόρμα με αποσπώμενη βάση.
  10. Βουτυρώνουμε καλά , βάζουμε για 1 λεπτό στην κατάψυξη και μετά αλευρώνουμε (με αυτόν τον τρόπο παίρνουμε μόνο όσο αλεύρι χρειάζεται).Εναλλακτικά ,στρώνουμε λαδόκολλα.
  11. Στο κέντρο της φόρμας βάζουμε 2- 3 κουταλιές της σούπας από το το μείγμα βανίλιας.
  12. Στο κέντρο του μείγματος βάζουμε 2-3 κουταλιές απο το μείγμα κακάο.
  13. Συνεχίζουμε  με το ίδιο τρόπο,βαζοντας εναλλάξ στο κέντρο τα μέιγματά μας.
  14. Όσο βάζουμε τόσο απλώνεται προς τα τοιχώματα το μείγμα μας σχηματίζοντας ομόκεντρους κύκλους διαφορετικών χρωμάτων.
  15. Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 50 -60 λεπτά.
  16. Για να είμαστε σίγουροι βυθίζουμε μια οδοντογλυφίδα στο κέντρο και αν βγει στεγνή τότε το κέικ μας έχει ψηθεί.

Το κλασικό δίχρωμο κέικ με πιο παιχνιδιάρικη διάθεση που θα ενθουσιάσει μικρούς και μεγάλους!

ΕΝΑ ΣΧΟΛΙΟ

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.