Σαλάτα με ψητά παντζάρια, ρεπάνι και γλυκοπατάτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 2 μέτρια παντζάρια
  • 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
  • 1 μεγάλο ρεπάνι
  • ανθό αλατιού (αν δεν έχετε και το απλό κάνει)
  • ελαιόλαδο
  • βαλσάμικο
  • παρμεζάνα
  • σκόρδο σε σκόνη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
  2. Το παντζάρι και το ρεπάνι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια.
  3. Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ,τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σκόρδο σε σκόνη.
  4. Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
  5. Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα, ρίχνουμε λίγο βαλσάμικο και φλοίδες παρμεζάνας .

Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε το παντζάρι ως σαλάτα.

Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο ξηρό καρπό π.χ. φουντούκι καβουρδισμένο και χοντροκομμένο ή και κάποιο τυρί με πιο ιδιαίτερη γεύση.

Πειραματιστείτε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.