ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 2 μέτρια παντζάρια
- 1 μεγάλη γλυκοπατάτα
- 1 μεγάλο ρεπάνι
- ανθό αλατιού (αν δεν έχετε και το απλό κάνει)
- ελαιόλαδο
- βαλσάμικο
- παρμεζάνα
- σκόρδο σε σκόνη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα λαχανικά μας.
- Το παντζάρι και το ρεπάνι τα κόβουμε σε λεπτές φέτες και τη γλυκοπατάτα σε κυβάκια.
- Τα βάζουμε σε ένα μεγάλο ταψί ,τα ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σκόρδο σε σκόνη.
- Τα ψήνουμε στους 180 Βαθμούς μέχρι να μαλακώσουν.
- Τα τοποθετούμε σε μια μεγάλη πιατέλα, ρίχνουμε λίγο βαλσάμικο και φλοίδες παρμεζάνας .
Ένας διαφορετικός τρόπος να απολαύσετε το παντζάρι ως σαλάτα.
Μπορείτε να προσθέσετε και κάποιο ξηρό καρπό π.χ. φουντούκι καβουρδισμένο και χοντροκομμένο ή και κάποιο τυρί με πιο ιδιαίτερη γεύση.
Πειραματιστείτε και το αποτέλεσμα θα σας ανταμείψει!