Κουραμπιέδες με καρύδι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 βούτυρο Κέρκυρας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κρόκοι αυγών
  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
  • 1 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 100 γρ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 3 φλυτζάνια αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με την άχνη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε ένα ένα τους κρόκους και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθούν.
  3. Στο τέλος ρίχνουμε το αλεύρι, το baking και τα καρύδια και χτυπάμε για πολύ λίγο ,μέχρι να δέσει η ζύμη.
  4. Με το χέρι μας κάνουμε μπαλάκια ( το πόσο μικρά ή μεγάλα εξαρτάται από το γούστο μας. Εμένα μου αρέσουν οι μπουκίτσες).
  5. Βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αφήνουμε κάποια απόσταση μεταξύ τους.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 20 λεπτά περίπου (δε θέλουμε να πάρουν χρώμα).
  7. Με το που τους βγάλουμε πασπαλίζουμε με άχνη(πρώτη φάση) και μετά ξαναπασπαλίζουμε.

Είναι παραδοσιακή συνταγή που βρήκα στα τετράδια της μαμάς μου.

Το καρύδι του δίνει μια ιδιαίτερη γεύση και του ταιριάζει απίστευτα πολύ!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.