Πρασοσέλινο με μανιτάρια και πλιγούρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 1 μάτσο πράσα
  • 1 σελινόριζα
  • 4-5 φύλλα σέλινου
  • 1 μικρό πακέτο μανιτάρια λευκά
  • 1,5 φλυτζανάκι του καφέ πλιγούρι
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι,πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Καθαρίζουμε τα πράσα ,τα κόβουμε ροδέλες και τα πλένουμε καλά.
  2. Καθαρίζουμε τη σελινόριζα ,την κόβουμε σε κυβάκια και την πλένουμε πολύ καλά.
  3. Με ένα ελαφρά βρεγμένο πανί καθαρίζουμε τα μανιτάρια, τα κόβουμε στα 4 και πλένουμε πολύ καλά τα φύλλα από το σέλινο και τα ψιλοκόβουμε.
  4. Σε μεγάλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε αρχικά τα μανιτάρια και μετά ρίχνουμε τα πράσα, τη σελινόριζα και τα φύλλα.
  5. Μετά από 3-4 λεπτά σβήνουμε με το χυμό από ένα λεμόνι, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, καλύπτουμε με νερό και βράζουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Στα 35-40 λεπτά ρίχνουμε και το πλιγούρι (αν δούμε ότι έχει λιγοστέψει αρκετά το νερό προσθέτουμε λίγο ακόμη).
  7. Στη μία ώρα περίπου είναι έτοιμο το φαγητό μας.

Το σερβίρουμε με έξτρα λεμόνι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Αν θέλετε φυσικά μπορείτε να το ολοκληρώσετε με αυγολέμονο.

Ιδανικό με φρέσκο ψωμί και ένα ποτήρι κόκκινο κρασί!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.