Παραδοσιακή βασιλόπιτα με κονιάκ και πορτοκάλι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 6 αυγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (6 φλιτζάνια)
  • 400 γρ. ζάχαρη (2 φλιτζάνια)
  • 300  γρ. βούτυρο  σε θερμοκρασία δωματίου (μαλακό)
  • 1 ποτηράκι του κρασιού κονιάκ (130 ml)
  • χυμό και ξύσμα από ένα πορτοκάλι
  • 3 κουταλάκια του γλυκού baking powder ανακατεμένα με το αλεύρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Ρίχνουμε έναν έναν τους κρόκους μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  3. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το αλεύρι (που έχουμε ανακατέψει με το baking powder) κουταλιά κουταλιά με το χυμό πορτοκαλιού, το κονιάκ και το ξύσμα.
  4. Όταν τελειώσουμε από αυτό το στάδιο ξεκινάμε να χτυπάμε σε καθαρό κάδο τα ασπράδια μας μέχρι να δημιουργηθεί μαρέγκα( αυτό το βήμα μπορείτε να το κάνετε και πριν ξεκινήσετε και να αποθηκεύσετε τη μαρέγκα στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσετε).
  5. Ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις τη μαρέγκα μας στο μείγμα .
  6. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα μεγάλο ταψί , νούμερο 32 ή 34, (εναλλακτικά στρώνουμε λαδόκολλα) και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175 Βαθμούς για 50 -60 λεπτά.
  8. Αν θέλουμε μπορούμε πριν ψήσουμε να πασπαλίσουμε  όλη την επιφάνεια με φιλέ αμυγδάλου.

Αν σας φαίνεται βουνό να χτυπήσετε τα ασπράδια μαρέγκα (δεν είναι, πιστέψτε με) μπορείτε να ρίξετε τα αυγά ολόκληρα ,όπως στο κέικ, απλά θα αλλάξει λίγο η σύσταση.

Από πάνω μπορείτε να ρίξετε άχνη ζάχαρη και με μαύρες σταφίδες να σχηματίσετε τη χρονιά ή να ρίξετε κάποιο γλάσο της αρεσκείας σας!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.