Καραμελωμένα Καρότα και Κρεμμύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 10 μικρά καρότα (αν βρείτε και τα πολύχρωμα που πωλούνται συσκευασμένα ακόμη καλύτερα)
  • 2 κρεμμύδια κομμένα στα 8
  • 30 γρ. βούτυρο
  • 2-3 κλωνάρια φρέσκο δενδρολίβανο ή θυμάρι
  • 2 -2,5 κουταλάκια του γλυκού καστανή ζάχαρη
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πετιμέζι
  • 2 κουταλιές της σούπας κόκκινο κρασί
  • 1 κουταλιά της σούπας κρέμα βαλσάμικο
  • αλάτι, πιπέρι
  • φουντούκια χοντροκομμένα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό που βράζει ρίχνουμε τα καρότα να βράσουν για 3 λεπτά.
  2. Τα βγάζουμε και τα στεγνώνουμε πολύ καλά με χαρτί κουζίνας (αν θέλετε μπορείτε να παραλείψετε τα βήματα 1 και 2 αλλά θα είναι πιο τραγανά τα καρότα σας).
  3. Σε μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ζασταίνουμε καλά το βούτυρο και ρίχνουμε τα καρότα και τα κρεμμύδια, το δεντρολίβανο(ή θυμάρι), αλάτι και πιπέρι.
  4. Μαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 30 λεπτά ανακατεύοντας ανά διαστήματα.
  5. Πασπαλίζουμε με την ζάχαρη, προσθέτουμε το κρασί και το πετιμέζι και ανακινούμε το τηγάνι για να καραμελώσουν τα λαχανικά.
  6. Σβήνουμε με την κρέμα βαλσάμικου και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά ακόμη.
  7. Πασπαλίζουμε με τα χοντροκομμένα φουντούκια και σερβίρουμε.

Μπορεί η διαδικασία να σας φαίνεται χρονοβόρα για κάτι που είναι συνοδευτικό ή και σαλάτα αλλά αξίζει τον κόπο η γεύση του!

Δοκιμάστε το έστω μια φορά και θα καταλάβετε τι εννοώ.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.