Βελουτέ Καρότου με κάρρυ και κολοκύθα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 10 καρότα καθαρισμένα και  κομμένα στα 3
  • 200 γρ. κολοκύθα γλυκιά κομμένη σε μικρά κομματάκια (αν δε θέλετε να μπαίνετε στη διαδικασία να παίρνετε ολόκληρη κολοκύθα και να την καθαρίζετε, υπάρχει στο μάρκετ έτοιμη βρασμένη και συσκευασμένη. Απλά αυτή θα την προσθέσετε προς το τέλος.)
  • 1 πατάτα κομμένη σε κομματάκια
  • 1 κύβος κότας ή λαχανικών
  • περίπου ένα λίτρο νερό
  • 1 κουταλιά του γλυκού κάρρυ
  • μισό κουταλάκι τζίντζερ
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • κάποιο αλλαντικό (π.χ. προσούτο, χαμόν ή κάποιο άλλο καπνιστό)
  • τυρί κρέμα
  • κολοκυθόσπορους ή ηλιόσπορους
  • μπαγκέτα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα καρότα, την κολοκύθα, την πατάτα, τον κύβο, το λάδι, το νερό ,το κάρρυ, το τζίντζερ και το αλάτι και βράζουμε μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  2. Με το που βράσουν χτυπάμε με το ραβδομπλέντερ μέχρι να έχουμε λεία υφή.
  3. Παίρνουμε το αλλαντικό μας  και το περνάμε από σχαροτήγανο για να γίνει πιο τραγανό ( μπορείτε φυσικά και να το χρησιμοποιήσετε ως έχει ,απλά για έξτρα γεύση).
  4. Σερβίρουμε τη σούπα σε μπολ και βάζουμε μια κουταλιά τυρί κρέμα, το αλλαντικό μας και πασπαλίζουμε με τον κολοκυθόσπορο (ή ηλιόσπορο).
  5. Κόβουμε πολύ λεπτές φέτες τη μπαγκέτα ,τις αλείφουμε με λίγο λάδι, τις περνάμε από σχαροτήγανο μέχρι να φρυγανιστούν  και τις χρησιμοποιούμε ως συνοδευτικό για τη σούπα μας.

Μπορείτε αντί για κολοκύθα να βάλετε γλυκοπατάτα και αντί για κάρρυ πάπρικα.

Πειραματιστείτε και προσαρμόστε τη σούπα στις δικές σας γεύσεις!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.