Κριθαράκι κατσαρόλας με γαρίδες και μπέικον

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 15 -20 γαρίδες καθαρισμένες από το κέλυφος
  • 3 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλη σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 φλιτζάνα κριθαράκι χοντρό
  • ελαιόλαδο
  • 3 φλιτζάνες νερό ζεστό
  • αλάτι , πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια φαρδιά κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο και με το που κάψει ρίχνουμε το κρεμμύδι και λίγο πιπέρι και σοτάρουμε για 5 περίπου λεπτά.
  2. Ρίχνουμε τις γαρίδες και το μπέικον και συνεχίζουμε μέχρι να πάρουν χρώμα.
  3. Προς το τέλος ρίχνουμε και το σκόρδο και ανακατεύουμε για 1-2 λεπτά για να μην καεί.
  4. Προσθέτουμε το κριθαράκι ,ανακατεύουμε καλά με την κουτάλα για άλλα 2 λεπτά και σβήνουμε με τις 3 φλιτζάνες νερό.
  5. Ρίχνουμε αλάτι και τον μαϊντανό και μαγειρεύουμε σε μέτρια φωτιά.
  6. Κατά διαστήματα ανακατεύουμε για να μην κολλήσει το κριθαράκι στον πάτο και αν χρειαστεί μπορεί να ρίξουμε λίγο ακόμη νερό.
  7. Σερβίρουμε όσο είναι ζεστό με τριμμένο τυρί και πιπέρι.

Μια πολύ εύκολη και πολύ νόστιμη συνταγή που θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.