Λαχματζούν με κιμά μοσχαρίσιο και μανιταριών

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη ζύμη)

  • 150 ml γάλα
  • 150 ml νερό
  • μισό φακελάκι μαγιά ξηρή (4 γρ.)
  • 400 – 450 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 10 γρ. corn flour
  • 15 ml ελαιόλαδο

Υλικά (για τον κιμά)

  • 500 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος ή ,αν θέλετε να το κάνετε με μανιτάρια ,1 συσκευασία μανιτάρια ,τα οποία θα ψιλοκόψετε τόσο πολύ που να θυμίζουν κιμά
  • 3 κουταλάκια του γλυκού πελτέ ντομάτας
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1 κουταλάκι σκόρδο σε σκόνη
  • 1 κουταλάκι κόλιανδρο
  • 1 κουταλάκι πάπρικα καπνιστή
  • ντοματίνια ψιλοκομμένα
  • φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο
  • γιαούρτι (προαιρετικά για να τα συνοδέψετε)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεκινάμε με τη ζύμη.
  2. Βράζουμε το γάλα και το αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  3. Ρίχνουμε το νερό (καλό είναι να είναι κρύο για να γίνει χλιαρό το μείγμα) και προσθέτουμε τη μαγιά μαζί με τη ζάχαρη, ανακατεύοντας για να διαλυθεί η μαγιά.
  4. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε το αλεύρι με το corn flour κοσκινισμένα, ανοίγουμε μια λακκούβα και ρίχνουμε το αλάτι, το λάδι και λίγο λίγο το υγρό ζυμώνοντας μέχρι να γίνει μια ελαστική ζύμη που να ξεκολλά από τα τοιχώματα.
  5. Μεταφέρουμε το ζυμάρι στον πάγκο που έχουμε αλευρώσει ελαφρώς και πλάθουμε 4 μπάλες.
  6. Τις καλύπτουμε με νωπή πετσέτα και τις αφήνουμε να φουσκώσουν 30 λεπτά σε ζεστό μέρος.
  7. Όσο ξεκουράζεται το ζυμάρι ετοιμάζουμε τον κιμά.
  8. Σε ένα αντικολλητικό τηγάνι προσθέτουμε λίγο λάδι και τσιγαρίζουμε τον κιμά (ή τον κιμά μανιταριών).
  9. Μόλις πάρει χρώμα ρίχνουμε τα μπαχαρικά , τον πελτέ ,2 κουταλιές της σούπας νερό ,αλάτι και πιπέρι αφήνουμε για λίγο ακόμη πάνω στη φωτιά ανακατεύοντας  και αποσύρουμε.
  10. Με ένα πλάστη ανοίγουμε τα ζυμάρια σε μακρόστενα φύλλα.
  11. Απλώνουμε τον κιμά σε λεπτή στρώση κατά μήκος και τα ακουμπάμε πάνω σε λαδόκολλα.
  12. Μεταφέρουμε τη λαδόκολλα στην ανάποδη πλευρά ενός ταψιού ή της λαμαρίνας του φούρνου και ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο  στους 220 ,στις αντιστάσεις ,για περίπου 25 λεπτά.
  13. Όταν τα βγάλουμε από το φούρνο τα πασπαλίζουμε με ντοματίνια ,φρέσκο κρεμμυδάκι και μαϊντανό και αν επιθυμούμε τα συνοδεύουμε και με γιαούρτι (τους ταιριάζει πάρα πολύ).

Αξίζει να δοκιμάσετε αυτή την ανατολίτικη νοστιμιά.

Φαίνεται χρονοβόρα αλλά είναι πολύ απλή και πεντανόστιμη!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.