Πατάτες ακορντεόν

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 2 πατάτες)

  • 2 πατάτες
  • 1 σακουλάκι τυρί ρεγκάτο ή μοτσαρέλα τριμμένη
  • bacon ψιλοκομμένο
  • σκορδοβούτυρο(έτοιμο ή χτυπάτε στο μπλέντερ 50 -80 γρ. βούτυρο μαλακωμένο με μια μεγάλη σκελίδα σκόρδο)
  • τυρί κρέμα (προαιρετικά)
  • αλάτι ,πιπέρι
  • μαϊντανό ψιλοκομμένο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλά τις πατάτες με σφουγγάρι.
  2. Τις στεγνώνουμε και τις τοποθετούμε ανάμεσα από 2 ξυλάκια για σουβλάκια.
  3. Με μαχαίρι που κόβει καλά τις κόβουμε σε λεπτές φέτες χωρίς όμως να φτάνουμε μέχρι κάτω (εδώ βοηθάνε τα καλαμάκια, γιατί εμποδίζουν το μαχαίρι να κατέβει μέχρι κάτω).
  4. Τις αλατίζουμε καλά (ιδανικά με χοντρό αλάτι) και τις αλείφουμε με το σκορδοβούτυρο , ενδιάμεσα στις φέτες και από πάνω.
  5. Τις βάζουμε σε πυρεξάκι και ψήνουμε γύρω στο μισάωρο (αν είναι μεσαίου μεγέθους) σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς.
  6. Αν είναι ακόμη σκληρές ψήνουμε για άλλα 10 λεπτά.
  7. Βγάζουμε έξω και τις γεμίζουμε με το bacon που έχουμε ψιλοκόψει και με το τριμμένο τυρί.
  8. Ψήνουμε για άλλα 5-10 λεπτά(μέχρι να λιώσουν τα τυριά).
  9. Όταν τις βγάλουμε πασπαλίζουμε με μαϊντανό και τρίβουμε πιπέρι.
  10. Μπορείτε και να μη βάλετε τριμμένο τυρί και όταν τις βγάλετε να βάλετε από πάνω τυρί κρέμα (τους ταιριάζει απόλυτα!)

Είναι υπέροχες και μόνες τους ως βραδινό ή και ως συνοδευτικό σε μεσημεριανό τραπέζι.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.