Τορτίγιες με καπνιστό σολομό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 6 τορτίγιες)

  • 1 συσκευασία τορτίγιες ( και η ολικής ταιριάζουν πολύ)
  • 200 γρ. συσκευασμένο καπνιστό σολομό
  • 1/4 από ένα μικρό κόκκινο λάχανο
  • 2-3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • μισό μήλο κομμένο σε λεπτές φέτες
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • τυρί κρέμα με μυρωδικά

Υλικά για τη μαρινάδα

  • ξύσμα και χυμός από ένα lime
  • 1 κουταλάκι βαλσάμικο
  • 1 κουταλάκι μέλι
  • αλάτι(αν έχετε χοντρό ακόμη καλύτερα)
  • ελαιόλαδο κοντά στις 2-3 κουταλιές ,το βλέπετε στη σύσταση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια μπασίνα βάζουμε το χυμό και το ξύσμα lime, το μέλι, το βαλσάμικο ,αλάτι και σιγά σιγά προσθέτουμε το ελαιόλαδο ανακατεύοντας ταυτόχρονα καλά με ένα σύρμα (αυγοδάρτη).
  2. Μόλις πάρει μια πυκνή σύσταση το δοκιμάζουμε για να δούμε αν θέλουμε περισσότερη οξύτητα ή ελαιόλαδο.
  3. Ψιλοκόβουμε τα λαχανικά μας και το σολομό και τα ρίχνουμε όλα μαζί στη μπασίνα με τη μαρινάδα ανακατεύοντας πολύ καλά για να πάει παντού.
  4. Παίρνουμε τις τορτίγιες και τις χρησιμοποιούμε είτε όπως είναι είτε αφού τις περάσουμε για λίγο από ένα αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λάδι.
  5. Τις γεμίζουμε με μια ποσότητα από τη μπασίνα μας και από πάνω προσθέτουμε 2 κουταλιές τυρί κρέμα.
  6. Κλείνουμε σε ρολό την τορτίγια και απολαμβάνουμε.

Αν δε θέλετε τυρί κρέμα μπορείτε να το αντικαταστήσετε με γιαούρτι στο οποίο έχετε βάλει λίγο σχινόπρασο ή όποιο άλλο μυρωδικό προτιμάτε.

Μπορείτε επίσης να αντικαταστήστε τον καπνιστό σολομό και με ψητό σολομό.

Η επιλογή δική σας!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.