ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 1 τσουρέκι έτοιμο ή απομεινάρια από παλιό τσουρέκι
- 4 αυγά
- 1 φλιτζάνι (200γρ.) τσαγιού ζάχαρη
- 2 φλιτζάνια (400 γρ.) τσαγιού γάλα
- 1 βανίλια
- φράουλες ή βατόμουρα
- φλοίδες ή κομματάκια σοκολάτας
- άχνη ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις απλώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε ένα πυρέξ, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
- Σε μια γαβάθα χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια.
- Ρίχνουμε το χυλό μας προσεκτικά πάνω από το τσουρέκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 35-40 λεπτά.
- Όταν κρυώσει ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα φρούτα κομμένα στα 2 και πασπαλίζουμε με άχνη.
Τη σοκολάτα μπορείτε να τη βάλετε πάνω από το τσουρέκι και πριν το ψήσετε, η επιλογή δική σας!
Καλό είναι τα φρούτα να είναι λίγο όξινα για να εξισορροπήσουν τη γλυκύτητα!