Πουτίγκα με τσουρέκι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 τσουρέκι έτοιμο ή απομεινάρια από παλιό τσουρέκι
  • 4 αυγά
  • 1 φλιτζάνι (200γρ.) τσαγιού ζάχαρη
  • 2 φλιτζάνια (400 γρ.) τσαγιού γάλα
  • 1 βανίλια
  • φράουλες ή βατόμουρα
  • φλοίδες ή κομματάκια σοκολάτας
  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε το τσουρέκι σε φέτες και τις απλώνουμε τη μία δίπλα στην άλλη μέσα σε ένα πυρέξ, φροντίζοντας να μην αφήσουμε κενά.
  2. Σε μια γαβάθα χτυπάμε με σύρμα χειρός τα αυγά, τη ζάχαρη, το γάλα και προσθέτουμε τη βανίλια.
  3. Ρίχνουμε το χυλό μας προσεκτικά  πάνω από το τσουρέκι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 35-40 λεπτά.
  4. Όταν κρυώσει ρίχνουμε τη σοκολάτα και τα φρούτα κομμένα στα 2 και πασπαλίζουμε με άχνη.

Τη σοκολάτα μπορείτε να τη βάλετε πάνω από το τσουρέκι  και πριν το ψήσετε, η επιλογή δική σας!

Καλό είναι τα φρούτα να είναι λίγο όξινα για να εξισορροπήσουν τη γλυκύτητα!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.