Μπάρες με βρώμη

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 200 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 25 γρ. καρύδια πεκάν ψιλοκομμένα ή Φιστίκι Αιγίνης ψίχα
  • 25 γρ. κολοκυθόσπορο
  • 25 γρ. ηλιόσπορο
  • 25 γρ. καρύδα
  • λίγα cranberries αποξηραμένα
  • 1 κουταλιά της σούπας chia
  • 120 γρ. βούτυρο (ή μαργαρίνη αν νηστεύετε)
  • 80 -90 γρ. μέλι
  • 65-70 γρ. καστανή ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο με το μέλι και την καστανή ζάχαρη.
  2. Αφού διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα στερεά μας μαζί με το μείγμα από το λιωμένο βούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε με μια μαρίζ ή με κουτάλι πολύ καλά.
  5. Σε ένα μικρό ταψάκι απλώνουμε λαδόκολλά και ρίχνουμε το μείγμα μας μέσα φροντίζοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  6. Μπορούμε ή να το βάλουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και μετά να το κόψουμε σε κομμάτια και να τα φυλάξουμε στο ψυγείο μέσα σε μεταλλικό κουτί και τυλιγμένα σε μεμβράνη ή να το ψήσουμε στους 170 Βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει (γύρω στα 15-20 λεπτά).
  7. Αν το ψήσουμε  κόβουμε σε κομμάτια αφού κρυώσει λίγο και έχει αρχίσει να σφίγγει και  διατηρούμε τις μπάρες σε μεταλλικό κουτί εκτός ψυγείου.

Η δοσολογία που σας έδωσα είναι για ένα μικρό ταψάκι. Για μεγαλύτερη διάσταση διπλασιάστε τα γραμμάρια.

Μπορείτε να αντικαταστήσετε τα υλικά που σας έδωσα με αυτά που αρέσουν σε εσάς, στα ίδια γραμμάρια.

Και αν είστε λάτρεις της σοκολάτας μπορείτε ,αφού κρυώσουν οι μπάρες, να τις βουτήξετε σε λιωμένη κουβερτούρα.

 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.