Κοπανάκια με μπύρα στο φούρνο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για 8 τεμάχια)

  • 8 κοπανάκια
  • 1 κουτάκι μπύρα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
  • φρέσκο δεντρολίβανο (1-2 κλαδάκια)
  • 1 κουταλάκι κύμινο
  • 1/2 κουταλάκι σουμάκ(προαιρετικό)
  • 1 κουταλιά μέλι
  • αλάτι, πιπέρι (κατλα βούληση)
  • ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα βάζουμε τα κοπανάκια με όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
  2. Βάζουμε σε πυρεξάκι τα κοπανάκια και λίγο παραπάνω από τη  μισή μαρινάδα (την υπόλοιπη την κρατάμε μήπως μας χρειαστεί για τη σάλτσα).
  3. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 35 -40 λεπτά γυρνώντας τα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές).
  4. Τα βγάζουμε από το πυρέξ και αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να επιτύχουμε πιο συμπαγή υφή.
  5. Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα τους και με ρυζάκι.

Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ πολύ οικονομικό!

 

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.