ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 8 τεμάχια)
- 8 κοπανάκια
- 1 κουτάκι μπύρα
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές ροδέλες
- φρέσκο δεντρολίβανο (1-2 κλαδάκια)
- 1 κουταλάκι κύμινο
- 1/2 κουταλάκι σουμάκ(προαιρετικό)
- 1 κουταλιά μέλι
- αλάτι, πιπέρι (κατλα βούληση)
- ελαιόλαδο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια γαβάθα βάζουμε τα κοπανάκια με όλα τα υλικά και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 1 ώρα.
- Βάζουμε σε πυρεξάκι τα κοπανάκια και λίγο παραπάνω από τη μισή μαρινάδα (την υπόλοιπη την κρατάμε μήπως μας χρειαστεί για τη σάλτσα).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 35 -40 λεπτά γυρνώντας τα κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος (θέλουμε να πάρουν ένα ωραίο χρυσαφένιο χρώμα από όλες τις πλευρές).
- Τα βγάζουμε από το πυρέξ και αν η σάλτσα μας δεν έχει δέσει τη βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι και τη βράζουμε σε δυνατή φωτιά μέχρι να επιτύχουμε πιο συμπαγή υφή.
- Σερβίρουμε τα κοπανάκια με τη σάλτσα τους και με ρυζάκι.
Ένα πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ πολύ οικονομικό!