Κιμαδοπιτάκια με μπεσαμέλ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη βάση)

  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 120 ml  γάλα
  • 110 γρ.  φυτίνη (αν δεν έχετε χρησιμοποιήστε βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 400 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • θήκες για cupcakes

Υλικά (για τη γέμιση)

  • 400-500 γρ.κιμά
  • 5 μανιτάρια μεσαίου μεγέθους ψιλοκομμένα σαν κιμά (αν δεν σας αρέσει η γεύση του μανιταριού μπορείτε να το παραλείψετε)
  • 1,5 κουταλιά της σούπας πελτέ
  • ελάχιστο νερό (1-2 κουταλιές της σούπας)
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

Υλικά (για τη μπεσαμέλ)

    • 50γρ. βούτυρο
    • 50 γρ. αλεύρι
    • 500 ml γάλα
    • 1 αυγό
    • αλάτι, πιπέρι
    • λίγο τριμμένο τυρί

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά μαζί με τα μανιτάρια.
  2. Με το που πάρουν χρώμα ρίχνουμε τον πελτέ και το νεράκι και ανακατεύουμε καλά συνεχίζοντας το σοτάρισμα.
  3. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και τον μαϊντανό και αποσύρουμε από τη φωτιά αφού έχει «πιεί» τα υγρά του .
  4. Σε μια γαβάθα βάζουμε όλα τα υλικά της βάσης ,εκτός από το αλεύρι, που το προσθέτουμε λίγο λίγο καθώς ζυμώνουμε.
  5. Μόλις πάρουμε μια ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια την ανοίγουμε με πλάστη σε αλευρωμένη επιφάνεια και την κόβουμε με ένα ποτήρι, που έχει διάμετρο μεγαλύτερη από τις θήκες που θα βάλουμε τη ζύμη.
  6. Παίρνουμε τους δίσκους ζύμης και τους τοποθετούμε σε θήκες για cupcakes.
  7. Την στρώνουμε με τα χέρια μας για να εφάπτεται καλά στις θήκες αφαιρώντας τα κομμάτια που περισσεύουν.
  8. Όταν γεμίσουμε τις θήκες ψήνουμε τις βάσεις μας για 10 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς.
  9. Όσο ψήνονται οι βάσεις ετοιμάζουμε τη μπεσαμέλ.
  10. Σε κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο(να μην κάψει).
  11. Ρίχνουμε το αλεύρι ανακατεύοντας με αυγοδάρτη και μετά από ένα λεπτό το γάλα συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να πήξει η μπεσαμέλ.
  12. Αποσύρουμε από τη φωτιά ,προσθέτουμε το αυγό ,ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα και αλατοπιπερώνουμε.
  13. Βγάζουμε τις βάσεις από το φούρνο και τις γεμίζουμε με τον κιμά.
  14. Από πάνω στρώνουμε τη μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί.
  15. Βάζουμε πάλι στο φούρνο και τις βγάζουμε όταν η μπεσαμέλ πάρει ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.

Μπορεί να γίνει και με σφολιάτα αλλά η βάση κουρού κρατά περισσότερες μέρες.

Ιδανικό για πάρτυ και μπουφέ!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.