Υγιεινό κέικ χωρίς αλεύρι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για μία μικρή φόρμα)

  • 125 γρ. βούτυρο
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. φουντούκι αλεσμένο
  • 50 γρ. νιφάδες βρώμης
  • 2 κουταλάκια baking powder
  • 180 ml χυμό πορτοκάλι
  • ξύσμα από ένα πορτοκάλι (αν δεν σας αρέσει βάλτε βανίλια)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μπεν μαρί λιώνουμε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη ανακατεύοντας για να διαλυθεί.
  2. Με το που λιώσει το βούτυρο και διαλυθεί η ζάχαρη αποσύρουμε από τη φωτιά.
  3. Ρίχνουμε στο μείγμα τα αυγά ένα ένα ανακατεύοντας καλά με αυγοδάρτη.
  4. Ρίχνουμε το ξύσμα ή τη βανίλια και ανακατεύουμε με μαρίζ.
  5. Σε ένα μπολάκι αναμειγνύουμε το αλεσμένο φουντούκι, τη βρώμη και το baking powder.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε εναλλάξ το μείγμα αυτό και το χυμό πορτοκαλιού μέχρι να έχουμε μια συμπαγή ζύμη.
  7. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μικρή φόρμα για κέικ.
  8. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για 35-40 λεπτά (λίγο πριν το βγάλετε βυθίστε μια οδοντογλυφίδα στο κέικ και αν βγει στεγνή έχει ψηθεί το κέικ).

Είναι ένα κέικ πολύ νόστιμο με πολλά ωφέλιμα στοιχεία!

Σας χορταίνει και σας δίνει ενέργεια και σίγουρα θα σας ξετρελάνει με τη μεστή γεύση του!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.