Ανοιχτή πίτα με χόρτα και απάκι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για τη ζύμη)

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 1/2 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλιά σούπας ελαιόλαδο
  • 200 ml περίπου χλιαρό νερό

Υλικά (για τη γέμιση)

  • 200 γρ. σπανάκι
  • 100 – 150 γρ. αντίδια
  • 4 κομμάτια απάκι κομμένα σε κυβάκια
  • φέτα τριμμένη
  • 3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • άνηθος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε βαθύ μπολ βάζουμε το αλεύρι , το αλάτι και το ελαιόλαδο και ανακατεύουμε.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε λίγο λίγο το νερό ζυμώνοντας μέχρι να πετύχουμε μια λεία και ελαστική ζύμη.
  3. Σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  4. Όσο ξεκουράζεται το ζυμάρι, ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  5. Πλένουμε καλά το σπανάκι και τα αντίδια και τα βάζουμε σε ένα μπολ με λίγο αλάτι.
  6. Σε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι ρίχνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε το κρεμμυδάκι.
  7. Πιέζουμε τα χόρτα μας να βγάλουν τα υγρά τους και τα ρίχνουμε κι αυτά στο τηγάνι.
  8. Όταν μαλακώσουν ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και άνηθο ,ανακατεύουμε για ένα λεπτό και αποσύρουμε από τη φωτιά.
  9. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη σε ένα ορθογώνιο φύλλο που να χωρά στη λαμαρίνα του φούρνου.
  10. Στρώνουμε λαδόκολλα και μεταφέρουμε εκεί το ανοιχτό φύλλο.
  11. Απλώνουμε σε όλη την επιφάνεια τη γέμιση και από πάνω ρίχνουμε διάσπαρτα το απάκι και τη φέτα.
  12. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στις αντιστάσεις για 40 λεπτά περίπου.

Είναι τόσο τραγανή και ελαφριά πίτα που σίγουρα δε θα μείνετε στο ένα κομμάτι.

Μπορείτε να τη φάτε και στη Νηστεία παραλείποντας το απάκι και τη φέτα.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.