Chocolate Caramel Fudge Cake

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 175 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2.5 κουταλιές της σούπας κακάο
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 50 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού σόδα μαγειρική
  • 2 αυγά
  • 150 ml αραβοσιτέλαιο ( ή ηλιέλαιο)
  • 150 ml γάλα
  • 2 βανιλίνες
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 1 κουτάκι καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ αναμειγνύουμε όλα τα στερεά : το αλεύρι, το κακάο, την άχνη, την καστανή ζάχαρη και τη σόδα.
  2. Ανακατεύουμε καλά με σύρμα .
  3. Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε το αραβοσιτέλαιο ,το γάλα ,τα αυγά και τη βανιλίνη και ανακατεύουμε πολύ καλά με αυγοδάρτη μέχρι να ενωθούν τα υλικά.
  4. Σε αυτό το μείγμα ρίχνουμε 2 κουταλιές από το καραμελωμένο ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα, μέχρι να ενσωματωθεί με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Ρίχνουμε το μείγμα των υγρών υλικών στα στερεά και με μια μαρίζ προσπαθούμε να πετύχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  6. Η ζύμη που προκύπτει είναι αρκετά ρευστή και αυτό είναι το ζητούμενο.
  7. Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ταψάκι σχετικά μικρό (20 x 28 ) αφού το έχουμε στρώσει με λαδόκολλα.
  8. Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 20 – 25λεπτά.
  9. Αφού κρυώσει το κέικ ετοιμάζουμε την επικάλυψη.
  10. Σε μπεν μαρί λίωνουμε την κουβερτούρα.
  11. Αφού λιώσει αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε τη βανιλίνη και το υπόλοιπο καραμελωμένο ζαχαρούχο ,ανακατεύουμε πολύ κάλα και απλώνουμε πάνω από το κέικ μας.

Το κέικ είναι τόσο ελαφρύ και η επικάλυψη πραγματικά το απογειώνει!

Τόσο εύκολο, τόσο γρήγορο , τόσο νόστιμο σίγουρα θα γίνει το αγαπημένο σας!!!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.