Κουλούρια πολύσπορα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 500 γρ. αλεύρι
  • 280 ml χλιαρό νερό
  • 2 φακελάκια ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 100 γρ. ηλιόσπορους μαζί με λιναρόσπορους και σπόρους chia

Υλικά για την επικάλυψη

  • 500 ml νερό
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • έξτρα ηλιόσπορους και λιναρόσπορους

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ βάζουμε το χλιαρό νερό με τη μαγιά και τη ζάχαρη και τα αφήνουμε για 5 λεπτά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά και ζυμώνουμε με τον γάντζο μέχρι να έχουμε μια ελαστική ζύμη (5-7 λεπτά).
  3. Βάζουμε τη ζύμη μας σε μπολ που έχουμε λαδώσει ελαφρώς και την αφήνουμε σε ζεστό κατά προτίμηση χώρο μέχρι να διπλασιαστεί ο όγκος της ,περίπου 1-1,5 ώρα.
  4. Χωρίζουμε τη ζύμη σε 8 – 10 μπαλάκια και σε πάγκο που έχουμε ρίξει λίγο λάδι πλάθουμε τα μπαλάκια σε μπαστουνάκια ή στρόγγυλα κουλούρια και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στις οποίες έχουμε στρώσει λαδόκολλα.
  5. Τα αφήνουμε 15 -20 λεπτά να ξεκουραστούν.
  6. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη με το νερό και είτε βουτάμε τα κουλούρια μέσα είτε τα αλείφουμε με πινέλο και μετά τα πασπαλίζουμε με τους έξτρα σπόρους.
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 15-20 λεπτά ,μέχρι να ροδίσουν.

Αν θέλετε μπορείτε να το κάνετε και με ανάμεικτο αλεύρι,350 αλεύρι ΓΟΧ και 150 γρ αλεύρι ολικής.

Είναι λίγο διαφορετικά από τα κουλούρια που έχουμε συνηθίσει , αλλά είναι εξαιρετικά!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.