Χωριάτικη πίτσα με βάση χυλό

ΣΥΝΤΑΓΗ

Για ένα μικρό ταψάκι (γύρω στα 8-10 κομμάτια)

Υλικά (για τη βάση)

  • 120 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 3 αυγά
  • 100 γρ. κεφαλοτύρι ή γραβιέρα τριμμένη
  • 50 γρ. γιαούρτι αγελαδινό
  • 1 κουταλιά της σούπας νερό
  • Αλάτι (όχι πολύ αν είναι αλμυρό το τυρί μας), πιπέρι

Υλικά (για την επικάλυψη)

  • 10 -15 ντοματίνια κομμένα στα 4
  • 1 μικρό κρεμμύδι κομμένο σε λεπτές λωρίδες
  • 150 -200 γρ. φέτα τριμμένη
  • Ελιές της αρεσκείας μας κομμένες σε κομματάκια
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • Ρίγανη
  • 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μια γαβάθα ρίχνουμε όλα τα υλικά της βάσης και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε μέχρι να γίνει πηκτός χυλός.
  2. Λαδώνουμε ελαφρά ένα αντικολλητικό ταψάκι και στρώνουμε τον χυλό με τη σπάτουλα ,προσέχοντας να έχει παντού το ίδιο πάχος.
  3. Σε ένα μπολ βάζουμε τα ντοματίνια, το κρεμμύδι, το λάδι, τον μαϊντανό και τη ρίγανη,ανακατεύουμε καλά και αφήνουμε για 5 λεπτάκια .
  4. Απλώνουμε με κουτάλι το μείγμα μας σε όλη την επιφάνεια του χυλού και από πάνω ρίχνουμε τις ελιές, τη φέτα και έξτρα ρίγανη.
  5. Ψήνουμε σε προαθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για περίπου 30 λεπτά (ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει).

Μπορούμε να προσθέσουμε και λεπτές φέτες κολοκυθιού ή και μικρά κυβάκια μελιτζάνας.

Μπορείτε να πειραματιστείτε με την επικάλυψη και να βάλετε ό,τι σας αρέσει!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.