Πλιγουροσαλάτα με κολοκυθάκια και γιαούρτι

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 100- 150 γρ. πλιγούρι που το έχουμε βράσει σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας
  • 2 κολοκυθάκια μικρά τρυφερά
  • 1 αγγουράκι μικρό ( τύπου Κνωσσού)
  • 1 στραγγιστό γιαούρτι (200 γρ.)
  • ξύσμα λεμονιού
  • χυμό από μισό λεμόνι
  • 1-2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • άνηθο ψιλοκομμένο
  • αλάτι
  • λίγη ρόκα για την πιπεράτη γεύση (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Κόβουμε σε μικρά κυβάκια τα κολοκυθάκια και το αγγουράκι.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε καλά το γιαούρτι με το χυμό λεμονιού , το ξύσμα ,το ελαιόλαδο και το αλάτι.
  3. Σε μια μπασίνα ρίχνουμε το πλιγούρι , τα λαχανικά μας, τον άνηθο και τη σος γιαουρτιού και ανακατεύουμε καλά.
  4. Δοκιμάζουμε αν είναι καλά σε αλάτι ή αν χρειάζεται λίγη οξύτητα παραπάνω και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα.
  5. Όταν έρθει η ώρα να το καταναλώσουμε μπορούμε να προσθέσουμε λίγα φύλλα ρόκας.

Δροσερή , υγιεινή ,τραγανή , ό,τι πρέπει για τις ζεστές μέρες του καλοκαιριού!

Αν σας αρέσει να συνδυάζετε το γιαούρτι με ρύζι ή με κους κους θα λατρέψετε και αυτή την εκδοχή!

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.