Baby πατάτες ογκρατέν

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία baby πατάτες
  • 300 ml κρέμα γάλακτος
  • 60 γρ. έτοιμο σκορδοβούτυρο
  • 1 κομμάτι μπέικον κομμένο σε κυβάκια (ή όποιο άλλο αλλαντικό προτιμάτε)
  • 200-300 γρ. ρεγκάτο τριμμένο
  • αλάτι ,πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Ξεφλουδίζουμε τις πατάτες, τις κόβουμε στη μέση και τις βράζουμε σε αλατισμένο νερό μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν(όχι όμως να διαλύονται).
  2. Παίρνουμε ένα πυρέξ ή ταψάκι ορθογώνιο απλώνουμε μια στρώση από τις πατάτες, αλατίζουμε ελαφρά , ρίχνουμε το μπέικον σε κομματάκια , το μισό βούτυρο σε κυβάκια, το μισό ρεγκάτο και τη μισή κρέμα γάλακτος.
  3. Συνεχίζουμε με τη δεύτερη στρώση από τις πάτάτες, αλατίζουμε ελαφρά και προσθέτουμε το υπόλοιπο βούτυρο , την κρέμα γάλακτος και το το τυρί.
  4. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να λιώσει το τυρί και να κάνει μια χρυσαφένια κρούστα.
  5. Σερβίρουμε αμέσως πασπαλίζοντας φρεσκοτριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Η πιο εύκολη συνταγή που μας βγάζει πάντα ασπροπρόσωπους όταν έρχονται ξαφνικά φίλοι.

Εννοείται ότι γίνεται και με κανονικές πατάτες αλλά χρειάζεται λίγος παραπάνω χρόνος στο βράσιμο.

Εκτύπωσέ το
 

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.