Μπισκότα με φουντούκι και μαρμελάδα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. μαργαρίνη (βιτάμ) σε θερμοκρασία δωματίου
  • 120 γρ. ζάχαρη
  • 150 -200 γρ  φουντούκια χοντροκομμένα
  • 1 βανίλια
  • 400-500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι baking powder
  • μαρμελάδα της αρεσκείας μας(ταιριάζει πολύ η μαρμελάδα βερύκοκο και σύκο) ή πραλίνα φουντουκιού

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Δουλεύουμε αρχικά τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη μέχρι να αφρατέψουν.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα φουντούκια, τη βανίλια , το baking και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι να αποκτήσουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλά στα χέρια.
  3. Παίρνουμε μικρή ποσότητα από τη ζύμη και την πλάθουμε σε μπαλάκι.
  4. Με τον αντίχειρά μας κάνουμε ένα βαθούλωμα στη μέση και τοποθετούμε πάνω σε ταψι στρωμένο με λαδόκολλα.
  5. Σε κάθε βαθούλωμα βάζουμε μια κουταλιά από τη μαρμελάδα ή την πραλίνα φουντουκιού.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς στον αέρα για 15 – 20 λεπτά.
  7. Αν θέλουμε, αφού κρυώσουν, πασπαλίζουμε με άχνη γύρω από το σημείο με τη μαρμελάδα.

Είναι πολύ νόστιμα μπισκοτάκια ιδανικά για να συνοδέψουν τον καφέ ή το τσάι σας!

2 Ιούλ

  1. Μπορώ αντί για μαργαρίνη να βάλω βούτυρο, σωστά;

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.