Banana Bread με κακάο

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking soda
  • ¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 κουταλάκι κανέλα
  • 115 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 150 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 2 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 80 γρ. στραγγιστό γιαούρτι
  • 50 γρ. σοκολάτα σε κομματάκια
  • 50-80 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 πολύ ώριμες μεγάλες μπανάνες
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας κακάο
  • 1 γεμάτη κουταλιά της σούπας αμυγδαλοβούτυρο
  • 1 μπανάνα πιο σφιχτή για το τέλος

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Προθερμαίνουμε το φούρνο στον αέρα στους 180 Βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε το αλεύρι, τη σόδα, το αλάτι και την κανέλα.
  3. Σε άλλο μπολ πολτοποιούμε με πιρούνι τις μπανάνες και προσθέτουμε το κακάο και το αμυδαλοβούτυρο.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα.
  5. Με το μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη και να αφρατέψει.
  6. Ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά και ,αφού ενσωματωθούν, προσθέτουμε το γιαούρτι και τον πουρέ από τις μπανάνες.
  7. Τέλος προσθέτουμε τα στερεά μας, τη σοκολάτα και τα καρύδια και με μια σπάτουλα ανακατεύουμε ελαφρά (δε χρειάζεται πολύ ανακάτεμα).
  8. Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια μακρόστενη φόρμα του κέικ και ρίχνουμε το μείγμα μας.
  9. Παίρνουμε μια σφιχτή μπανάνα την κόβουμε κατά μήκος και βάζουμε τα κομμάτια αντικριστά πάνω στην επιφάνεια του banana bread.
  10. Ψήνουμε για 50- 60 λεπτά (μετά τα 30 πρώτα λεπτά μπορούμε να σκεπάσουμε με αλουμινόχαρτο και να συνεχίσουμε το ψήσιμο).

Διατηρείται στο ψυγείο για 1 βδομάδα και εκτός για 2- 3 μέρες.

Η προσθήκη του  κακάο και του αμυγδαλοβούτυρου το απογειώνει!

Εκτύπωσέ το
 

2 Ιούλ

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.