Τούρτα Κοκ

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

Για το παντεσπάνι

  • 4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
  • 30 ml νερό (2 κουταλιές της σούπας)
  • 15 ml γάλα ( 1 κουταλιά της σούπας)
  • 130 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο (1 φλιτζάνα)
  • 3 κουταλιές του γλυκού baking powder
  • 2 βανιλίνες

Για την κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα πλήρες
  • 1 αυγό
  • 200 γρ. ζάχαρη (1 φλιτζάνα)
  • 60 γρ. βούτυρο (4 κουταλιές της σούπας)
  • 60 γρ. corn flour (4 κουταλιές της σούπας)
  • 45 γρ. αλεύρι (3 κουταλιές της σούπας)

Για το γλάσο

  • 250 γρ. κουβερτούρα σε κομμάτια
  • 250 ml κρέμα γάλακτος πλήρης λιπαρών

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στον κάδο του μίξερ ρίχνουμε τα αυγά και την ζάχαρη και χτυπάμε για 10 λεπτά με σύρμα σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  2. Όταν ασπρίσει το μείγμα ρίχνουμε το νερό μαζί με το γάλα και χτυπάμε λίγο ακόμη.
  3. Σταματάμε το μίξερ ,προσθέτουμε το κοσκινισμένο αλεύρι, το baking και τις βανίλιες και ανακατεύουμε απαλά με μαρίζ μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Ταψί 28 εκ στρώνουμε λαδόκολλα φροντίζοντας να προεξέχει (για να μπορούμε να ξεφορμάρουμε εύκολα).
  5. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα στο ταψί και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για 20- 25 λεπτά(μέχρι να φουσκώσει και να πάρει χρώμα).
  6. Όσο ψήνεται το παντεσπάνι ετοιμάζουμε την κρέμα.
  7. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας.
  8. Την τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά και με σύρμα χειρός ανακατεύουμε συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά και να πήξει η κρέμα.
  9. Μόλις γίνει η κρέμα την αδειάζουμε σε ένα άλλο σκεύος και τη σκεπάζουμε με μεμβράνη που εφάπτεται στην επιφάνειά της.
  10. Όταν είναι έτοιμο το παντεσπάνι το αφήνουμε στην άκρη για 30 -45 λεπτά μέχρι να κρυώσει.
  11. Απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι και βάζουμε το γλυκό στο ψυγείο με μεμβράνη πάλι να εφάπτεται στην κρέμα.
  12. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε το γλάσο.
  13. Σπάμε την κουβερτούρα σε μικρά κομμάτια και τη βάζουμε σε ένα μπολ.
  14. Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος και μόλις φτάσει σε σημείο βρασμού αποσύρουμε και ρίχνουμε πάνω στην σοκολάτα.
  15. Περιμένουμε ένα λεπτό και με μια μαρίζ ανακατεύουμε καλά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και έχουμε ένα ομοιγενές μείγμα.
  16. Αφήνουμε γύρω στα 30- 35 λεπτά να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  17. Βγάζουμε το γλυκό από το ψυγείο και απλώνουμε από πάνω το γλάσο.
  18. Το βάζουμε πάλι στο ψυγείο και το αφήνουμε ένα ολόκληρο βράδυ να σταθεί.
  19. Ξεφορμάρουμε τραβώντας προσεκτικά τη λαδόκολλα που προεξέχει.

Είναι εξαιρετικά ανάλαφρο και νόστιμο γλυκό.

Μπορείτε να το κάνετε και σε τσέρκι αλλά να προσέχετε να έχει πήξει κάπως η σοκολάτα όταν τη βάλετε γιατί υπάρχει κίνδυνος να χυθεί(εκτός κι αν εξαρχής καλύψετε πολύ καλά το τσέρκι με λαδόκολλα και δεν μπορεί να διαρρεύσει).

Χρειάζεται να το κάνετε από την προηγούμενη μέρα για να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.