Γλυκά πιτάκια σφολιάτας

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1 συσκευασία σφολιάτα
  • 1 χτυπημένο αυγό
  • πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα
  • φιλέ αμυγδάλου( προαιρετικά)
  • άχνη ζάχαρη

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Παίρνουμε έτοιμη σφολιάτα και τη χωριζουμε με το μαχαίρι σε ορθογώνια ή τετράγωνα μέρη.
  2. Παίρνουμε ένα κομμάτι και από τη μέση μέχρι λίγο πριν το τέλος του χαράσσουμε με το μαχαίρι παράλληλες γραμμουλες.
  3. Αλείφουμε με χτυπημένο αυγό και φέρνουμε από πάνω του το άλλο μισό κομμάτι.
  4. Πάνω στο κομμάτι βάζουμε πραλίνα φουντουκιού ή μαρμελάδα και ή το διπλώνουμε στη μέση σχηματίζοντας ένα μικρό ορθογώνιο ή ή φερνουμε τις δύο πάνω άκρες στην κάτω πλευρά του σχηματίζοντας τρίγωνο.
  5. Την ίδια διαδικασία την επαναλαμβάνουμε για όλα τα κομμάτια.
  6. Προσεκτικά μεταφέρουμε σε ταψί με λαδόκολλα και αλείφουμε τα πιτάκια μας με το χτυπημένο αυγό (αν θέλουμε πασπαλίζουμε και με φιλέ αμυγδάλου).
  7. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα μεχρι να πάρουν ένα όμορφο χρυσό χρώμα.
  8. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν και ρίχνουμε αρκετή άχνη!

Τα απολαμβάνουμε όσο είναι ζεστά!

Ένα πανεύκολο και πολύ νόστιμο σνακ για πρωί ή απόγευμα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.