Πατάτες πατημένες με μπέικον και καρύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

  • 10- 15 baby πατάτες
  • 3 λωρίδες μπέικον ψιλοκομμένο
  • λίγα καρύδια χοντροκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο σκόρδο σε σκόνη (αν δεν έχετε βάλτε 1 σκελίδα ψιλοκομμένη)
  • εστραγκόν , δενδρολίβανο
  • σχοινοπρασό στο τελείωμα (προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Πλένουμε πολύ καλα τις πατάτες και τις βράζουμε με τη φλούδα τους (αν δούμε ότι καρφώνεται με ευκολία το πιρούνι στη σάρκα τους, χωρίς να διαλύονται, είναι έτοιμες).
  2. Τις βγάζουμε από το νερό και τις στεγνώνουμε.
  3. Με τον πάτο ενός ποτηριού τις πατάμε για να γίνουν πλακουτσωτές.
  4. Τις μεταφέρουμε σε ένα πυρίμαχο σκέυος τις ραντίζουμε με λάδι ,τις αλατίζουμε , ρίχνουμε το πιπέρι και τα υπόλοιπα αρωματικά και ανακατεύουμε καλά.
  5. Προσθέτουμε το μπέικον και το χοντροκομμένο καρύδι και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 200 Βαθμούς (αν έχετε δυνατό φούρνο στους 180) μέχρι να ροδοκοκκινίσουν οι πατάτες και να γίνει τραγανό το μπέικον.
  6. Πριν σερβίρουμε πασπαλίζουμε με λεπτοκομμένο σχοινόπρασο ή με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Μπορείτε λίγο πριν το τελείωμα στο φούρνο να ρίξετε από πάνω λίγη παρμεζάνα ή γραβιέρα .

Ένα πολύ νόστιμο και εύκολο ορεκτικό.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.