Κουρού τυρόπιτα

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι)

Για το φύλλο

  • 120 ml αραβοσιτέλαιο
  • 120 ml γάλα (ή και γιαούρτι στα ίδια γραμμάρια)
  • 110 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
  • περίπου 400 γρ. αλεύρι
  • 1 γεμάτο κουταλάκι baking powder
  • 1 κουταλάκι αλάτι

Για τη γέμιση

  • 400 γρ. φέτα θρυμματισμένη
  • 100 γρ.  γραβιέρα τριμμένη
  • μισό πακέτο τυρί σε κρεμώδη μορφή (υπάρχουν πλέον πολλά ελληνικά τυριά σε τέτοια μορφή αλλά μπορείτε κάλλιστα να χρησιμοποιήσετε και το κανονικό τυρί κρέμα)
  • πιπέρι προαιρετικά

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε όλα τα υλικά για το φύλλο και σταδιακά ρίχνουμε το αλεύρι ,μέχρι να πάρουμε μια ελαστική ζύμη που να μην κολλάει στα χέρια.
  2. Με το που γίνει το ζυμάρι μας ετοιμάζουμε τη γέμιση.
  3. Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε όλα τα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
  4. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 Βαθμούς στον αέρα .
  5. Αλείφουμε ένα μεσαίο, στρόγγυλο, ρηχό ταψί με λίγο ελαιόλαδο.
  6. Χωρίζουμε το ζυμάρι μας σε 2 κομμάτια και με λίγο αλεύρι και τον πλάστη ανοίγουμε φύλλα.
  7. Τοποθετούμε το πρώτο φύλλο στο ταψί απλώνοντας καλά για να έχει παντού το ίδιο πάχος και φροντίζουμε να ανεβαίνει λίγο στα τειχώματα του ταψιού.
  8. Προσθέτουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του φύλλου.
  9. Κλείνουμε με το δεύτερο φύλλο και “σφραγίζουμε” τις άκρες φέρνοντας από πάνω ό,τι προεξέχει από το κάτω φύλλο.
  10. Αλείφουμε με κρόκο όλη την επιφάνεια και αν θέλουμε πασπαλίζουμε με σουσάμι.
  11. Χαράσουμε σε κομμάτια και βάζουμε στον φούρνο να ψηθεί.
  12. Η πίτα είναι έτοιμη όταν πάρει ένα χρυσό χρώμα στην επιφάνεια.
  13. Για να έχουμε άψογο ψήσιμο και από κάτω κάνουμε λίγο πιο λεπτό το φύλλο της βάσης.

Η αγαπημένη γεύση του κουρού φύλλου σε μια πεντανόστιμη πίτα!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.