Νηστίσιμος Χαλβάς

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά 

  • 1/2 φλυτζάνα σπορέλαιο ή ελαφρύ ελαιόλαδο
  • 1 φλυτζάνα σιμιγδάλι χοντρό
  • 1 φλυτζάνα νερό
  • 1,5 φλυτζάνα γάλα από καρπό (αμύγδαλο, βρώμη ,φουντούκι, όποιο προτιμάτε)
  • 1,5 φλυτζάνα ζάχαρη
  • αμύγδαλα ασπρισμένα (τα πουλάνε έτοιμα)
  • 3 κομμάτια γαρύφαλλο
  • 1 στικ κανέλα
  • ξύσμα πορτοκαλιού(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το γάλα, το νερό, τη ζάχαρη και τα μυρωδικά να βράσουν.
  2. Παράλληλα σε μια μεγάλη και ψηλή κατσαρόλα βάζουμε το σπορέλαιο να κάψει.
  3. Ρίχνουμε λίγο λίγο το σιμιγδάλι και το ανακατεύουμε μέχρι να σκουρύνει (πόσο σκούρο θέλετε το χαλβά το αποφασίζετε εσείς).
  4. Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  5. Με πολύ μεγάλη προσοχή ρίχνουμε το σιρόπι μας(αφού έχουμε βγάλει τα γαρύφαλλα και την κανέλα)και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει.
  6. Το βάζουμε σε μια μικρή φόρμα, περιμένουμε να κρυώσει,ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κανέλα.

Εγώ χρησιμοποίησα γάλα βρώμης με φοντούκια αλλά μπορείτε να πειραματιστείτε και να βάλετε αυτό που ταιριάζει στις δικές σας γεύσεις.
Είναι παραλλαγή του αξεπέραστου σιμιγδαλένιου χαλβά της μητέρας μου που τον κάνει με γάλα και φυτίνη(η συνταγή υπάρχει στο site).

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.