Νηστίσιμα κουλουράκια με κόκκινο κρασί

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 200 ml ελαιόλαδο ήπιο ή σπορέλαιο
  • 40 ml χυμός πορτοκαλιού
  • ξύσμα από πορτοκάλι (προαιρετικά)
  • 80 ml ημίγλυκο κόκκινο κρασί ή μαυροδάφνη
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 30 γρ.σουσάμι ψημένο
  • 450 – 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • ½ κουταλάκι μαγειρική σόδα
  • 1 γεμάτο κουταλάκι κανέλα
  • ½ κουταλάκι γαρύφαλλο
  • Καστανή ζάχαρη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε καλά με αυγοδάρτη το λάδι με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το κρασί, την κανέλα και το γαρύφαλλο και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  3. Στο χυμό διαλύουμε τη σόδα και τη ρίχνουμε στο μπολ με τα υπόλοιπα υλικά.
  4. Συνεχίζουμε με το ξύσμα και το σουσάμι και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  5. Στο αλεύρι προσθέτουμε το baking και κοσκινίζουμε.
  6. Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στο μπολ με τα υλικά και πλάθουμε για λίγο.
  7. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι να πάρουμε μια εύπλαστη ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  8. Δίνουμε στα κουλουράκια μας το σχήμα που επιθυμούμε και τα βάζουμε σε ταψί με λαδόκολλα.
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 Βαθμούς για 25-30 λεπτά.
Εγώ ξέφυγα από τις παραδοσιακές πλεξούδες και τα έκοψα με στρογγυλά κουπάτ. Αφού κρύωσαν τα γέμισα με μείγμα από ταχίνι με μέλι και κακάο(αναλογία 2 γεμάτες κουταλιές ταχίνι με μέλι με 1 κουταλάκι του γλυκού κακάο) και πραγματικά η γεύση τους ήταν συγκλονιστική!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.