Πίτα με βερύκοκα (σαν γαλατόπιτα)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά (για μια μεσαία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι)
  • Βερύκοκα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι, όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 100 γρ. ζάχαρη( αν το θέλετε πιο γλυκό διπλασιάστε τα γραμμάρια της ζάχαρης) και έξτρα για πασπάλισμα
  • 100 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 200 ml γάλα
  • 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
  • 1 βανίλια
  • Ξύσμα λεμονιού
  • Άχνη για το τελείωμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
  2. Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
  3. Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
  4. Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.
  5. Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).
  6. Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στις αντιστάσεις.
  7. Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω. Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο. .

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.