ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για μια μεσαία ταρτιέρα ή στρογγυλό ταψάκι)
- Βερύκοκα κομμένα στη μέση, χωρίς κουκούτσι, όσα χρειάζονται για να καλύψουν τον πάτο του σκεύους
- 2 αυγά μεγάλα
- 100 γρ. ζάχαρη( αν το θέλετε πιο γλυκό διπλασιάστε τα γραμμάρια της ζάχαρης) και έξτρα για πασπάλισμα
- 100 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 200 ml γάλα
- 2 κουταλιές της σούπας κονιάκ
- 1 βανίλια
- Ξύσμα λεμονιού
- Άχνη για το τελείωμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Βουτυρώνουμε καλά τον πάτο του σκεύους μας και πασπαλίζουμε με ζάχαρη.
- Στρώνουμε τα βερύκοκα σε όλη την επιφάνεια του σκεύους.
- Στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα χτυπάμε τη ζάχαρη και τα αυγά μέχρι να αφρατέψουν.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε διαδοχικά το αλεύρι, το γάλα, το κονιάκ και όλα τα μυρωδικά ανακατεύοντας πολύ καλά με μαρίζ.
- Το μείγμα που προκύπτει είναι αρκετά υδαρές (μην προσθέσετε έξτρα αλεύρι).
- Ρίχνουμε πάνω από τα βερύκοκα και ψήνουμε για 45 λεπτά περίπου σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς στις αντιστάσεις.
- Το αφήνουμε να κρυώσει και το σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη από πάνω.
Ανήκει στην κατηγορία των άγλυκων γλυκών γι αυτό ενδείκνυται η άχνη ζάχαρη από πάνω.
Μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο.
.