Τραγανά μπισκότα με σύκο και καρύδια

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά
  • 120 ml ηλιέλαιο
  • 170 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 220 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 80 γρ. σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
  • 70 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
  2. Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
  4. Τέλος ,προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
  5. Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.
  6. Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Ένα μπισκότο που προσφέρει ενέργεια και νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους!!!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.