ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά
- 120 ml ηλιέλαιο
- 170 γρ. καστανή ζάχαρη
- 1 αυγό
- 220 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 80 γρ. σύκα αποξηραμένα ψιλοκομμένα
- 70 γρ. καρύδια ψιλοκομμένα
- ½ κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
- ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Στο μίξερ χτυπάμε το ηλιέλαιο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Ρίχνουμε το αλεύρι και τα μπαχαρικά και συνεχίζουμε λίγο ακόμη το χτύπημα.
- Τέλος ,προσθέτουμε τα σύκα και τα καρύδια και ζυμώνουμε με τα χέρια μέχρι να ενσωματωθούν στη ζύμη.
- Πλάθουμε μπαλάκια ίδιου μεγέθους και με την παλάμη μας τα πλαταίνουμε.
- Τα τοποθετούμε σε λαμαρίνα ,πάνω σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 Βαθμούς για 10 λεπτά περίπου.
Ένα μπισκότο που προσφέρει ενέργεια και νοστιμιά για μικρούς και μεγάλους!!!