Χριστουγεννιάτικος κορμός με κρέμα κάστανου

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά

Για το παντεσπάνι

  • 105 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 20 γρ. κακάο
  • 50 γρ. κορν φλάουρ
  • 140 γρ. ζάχαρη
  • 6 αυγά μεσαίου μεγέθους, χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια

Για την κρέμα

  • 1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
  • 1 κούπα γάλα
  • ½ βαζάκι κρέμα κάστανου
  • 1 κουταλιά της σούπας πραλίνα φουντουκιού
  • Ψιλοκομμένα βραστά κάστανα(προαιρετικά)

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1.  Ξεκινάμε από το παντεσπάνι.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζουμε τους κρόκους με τα 3/4 της ζάχαρης και χτυπάμε με τον αυγοδάρτη ή με μίξερ χειρός μέχρι να αφρατέψουν.
  3. Παράλληλα στον κάδο του μίξερ χτυπάμε σε μέτρια ταχύτητα με το σύρμα τα ασπράδια με την υπόλοιπη ζάχαρη μέχρι να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.
    Αδειάζουμε τη μισή μαρέγκα στο μείγμα των κρόκων, ανακατεύουμε απαλά με σπάτουλα (μαρίζ) και προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι με το κορν φλάουρ και το κακάο ,τα οποία έχουμε προηγουμένως κοσκινίσει.
  4. Στο τέλος ενσωματώνουμε και την υπόλοιπη μαρέγκα ανακατεύοντας απαλά.
  5.  Καλύπτουμε με λαδόκολλα τη λαμαρίνα του φούρνου και απλώνουμε στην επιφάνειά της το μείγμα .
  6. Φροντίζουμε με τη σπάτουλα να δώσουμε ίδιο πάχος παντού και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 Βαθμούς για 12- 15.
  7. Βγάζουμε από το φούρνο, αναποδογυρίζουμε σε καθαρή πετσέτα κουζίνας, την οποία έχουμε πασπαλίσει με άχνη και ξεκολλάμε προσεκτικά τη λαδόκολλα.
  8. Τυλίγουμε την πετσέτα μαζί με το παντεσπάνι (από τη μεγάλη πλευρά) και αφήνουμε να κρυώσει. 10. Όσο κρυώνει ετοιμάζουμε την κρέμα .
  9. Χτυπάμε την σαντιγί σε σκόνη με το γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
  10. Όταν είναι έτοιμη προσθέτουμε την κρέμα κάστανου και την πραλίνα και ανακατεύουμε απαλά μέχρι να ενσωματωθούν στο μείγμα.
  11.  Αφού κρυώσει το παντεσπάνι ,ανοίγουμε το ρολό και αδειάζουμε σε όλη την επιφάνειά του την κρέμα(περίπου τα ¾)
  12.  Προσθέτουμε και τα ψιλοκομμένα κάστανα.
  13. Τυλίγουμε αφαιρώντας την πετσέτα.
  14. Με την υπόλοιπη κρέμα καλύπτουμε τον κορμό κάνοντας με ένα πιρούνι γραμμές για να φαίνεται σαν κορμός δέντρου ή αν δε θέλουμε τόσο πλούσιο αποτέλεσμα απλά πασπαλίζουμε με άχνη ή κακάο την επιφάνεια του κορμού.
  15. Διατηρούμε στο ψυγείο. .

Ένα εντυπωσιακό,ανάλαφρο και πεντανόστιμο γλυκό κατάλληλο για το γιορτινό τραπέζι!

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.