ΣΥΝΤΑΓΗ
Υλικά (για 8 πιτούλες)
- 200 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
- 2 γεμάτα κουταλάκια του γλυκού baking powder
- 8 κουταλιές της σούπας στραγγιστό γιαούρτι
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Σε μια μπασίνα βάζουμε όλα τα υλικά και τα ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Τη χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια.
- Σε αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε κάθε μπαλάκι σε ορθογώνιο ή στρόγγυλο πιτάκι .
- Παίρνουμε ένα αντικολλητικό τηγάνι και σε μέτρια προς δυνατή φωτιά ψήνουμε κάθε πιτάκι για 3 περίπου λεπτά από κάθε πλευρά.
- Μπορούμε όσο είναι ζεστά να τα αλείψουμε με λίγο ελαιόλαδο ή αλάδωτα να τα γεμίσουμε με κασέρια και αλλαντικά ή και με σουβλάκια ή και άλλα κρέατα.
Μια εύκολη και υγιεινή εκδοχή της αγαπημένης μας πίτας.