Αχαμνόπιτα (Γαλατόπιτα)

ΣΥΝΤΑΓΗ

Υλικά  (για ένα μεσαίου μεγέθους ταψάκι)
  • 260 γρ. αλεύρι ΓΟΧ
  • 360 ml νερό
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • 1 βανίλια
  • 500 ml γάλα
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ χτυπάμε με σύρμα τα αυγά.
  2. Στη συνέχεια προσθέτουμε το γάλα, τη ζάχαρη, το νερό, τη βανίλια και το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να γίνει ένας ομοιόμορφος χυλός .
  3. Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 Βαθμούς και μόλις φτάσει στη θερμοκρασία τοποθετούμε το ταψάκι μας με μια κουταλιά βούτυρο μέσα.
  4. Μόλις λιώσει το βούτυρο βγάζουμε το ταψί από το φούρνο ,απλώνουμε με ένα πινέλο σε όλη την επιφάνειά του το λιωμένο βούτυρο και ρίχνουμε πολύ προσεκτικά το χυλό(μπορούμε και λίγο λίγο με μια κουτάλα).
  5. Το βάζουμε στο φούρνο και για 10 λεπτά το ψήνουμε στους 200 και στη συνέχεια κατεβάζουμε στους 180 και το ψήνουμε για άλλα 40 – 50 λεπτά .
Σερβίρεται κατά προτίμηση ζεστή και είναι πραγματικά απολαυστική αν  τη συνδυάσετε με γλυκό του κουταλιού βύσσινο ή με μια ξινή μαρμελάδα.

ΑΦΗΣΕΤΕ ΜΗΝΥΜΑ

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

*

Δεν βρέθηκαν μπλοκ.